10 Mayıs 2026, Pazar
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
03.04.2026 04:30

Bahar geldi, Paskalya kapıda

Tam bu dönem için iki tarifim var. Biri, deneye deneye kendi tarifimi oluşturduğum Şemsa’nın Paskalya çöreği, diğeri ise her ne kadar Yunanlar kendilerine mal etse de Arnavutlar için bir Paskalya tatlısı: Galaktoboureko
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Bahar geldi, Paskalya kapıda, bir kez daha Paskalya çöreği tarifi paylaşmak istiyorum. Malum 2020’de takıntılı bir şekilde Paskalya çöreği ‘çelişmiştim’. Günlerce ve defalarca başka tarifleri -Yunan, Rum ve Ermeni- denedikten sonra kendi reçetemi oluşturdum. Eğer sorulacak olursa, ben de senede bir kere yapıyorum ama o sırada hane halkı Paskalya çöreğinden fenalık geçirmişti. Deneme sürecindeki felaketler hala herkesin aklında.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Şemsa Denizsel
Şemsa Denizsel