19 Nisan 2024, Cuma
30.04.2021 11:09

“Tam kapanma” ve Bodrum’dan yeni haberler

Bildiğiniz gibi yeni yasaklara merhaba demiş durumdayız. Vaka sayılarının kontrolsüz bir hale gelmesi zaten bu yasakların kaçınılmaz olduğunu gösteriyordu. Neredeyse turizm sezonu başlamışken, sezonu kaybetmemek adına, çok geç kalınmış ama doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Zaten geçen TURYİD (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği)  sosyal medyada tam kapanma isteklerini dile getirmişlerdi. Bayram dahi sürecek olan bu uygulamanın 19 Mayıs haftasını da kapsayacak şekilde uzatılabileceğini söyleyenler de var. Yine en çok etkisini hissedecek olan kesim, yiyecek-içecek işletmeleri ve çalışanları. Henüz nasıl bir destek verileceği açıklanmadı. Bu seferki kapanmanın bir farkı da, otellerin bu yasağa dahil olması. Umalım ki kapanma ciddi manada işe yarasın ve vaka sayıları düşsün... Ve keşke bu önlemler  Ocak, Şubat, Mart gibi aylarda alınsaydı, işletmeler de süreçten daha az kayıpla çıkabilseydi. Evet, yasaklar falan derken, özellikle Bodrum’da işletmeciler sezona hummalı şekilde hazırlanıyorlar. Belli ki Bodrum sıkı bir rekabete sahne olacak. Biraz da güzel şeylerden bahsederek, yeni haberleri sizlere aktarayım.

Topaz Blue

İşletme dünyasının sevilen ve başarılı çifti Gülin ile Yücel Özalp eski 29’un olduğu yeri sezona hazırlamak için koşturuyorlar. Yalıkavak Tilkicik koyundaki denize sıfır mekan, çok güzel ve geniş bir plaja sahip. Kompleks içinde gündüz bir plaj lokantası, sushi bar, bir Yunan meyhanesi, bir bar ve akşam iskelenin üzerinde konuşlanacak, Akdeniz lezzetlerinden oluşan mönüsü ile Topaz yer alacak. Özellikle denize girmek için yer bulmakta zorlananlar için biçilmiş bir kaftan olacak. Tüm gün ve akşamını geçirebileceğiniz birçok konsepti bulunduran mekan, bu yazın gözdelerinden biri olacak.
Mandarin Oriental
Mandarin Oriental

Atelier de Carne

Toscana’nın ünlü kasabı Dario Ceccehini de Bodrumlu oluyor. İtalyanların et uzmanı veya deli kasap olarak adlandırdıkları Dario, renkli kişiliği, kuru dinlendirme ile beklettiği Floransa Steak’leri ile dünya çapında tanınmış biri. Mekan, Mandarin Oriental içinde yer alacak. Restaurantın, Dubai, New York ve Miami’de şubeleri mevcut. Mandarin Oriental içinde güzel bir konumda olacak mekanın mimari işlerini ise sahibi Zeynep Ilıcalı Yılmaz olan Thanks Mimarlık yürütüyor. Dario Cecchini, Bodrum’ dan sonra Tulum, İbiza ve Mikanos’ta da yeni mekanlar açacakmış.
Meet Hotels
Meet Hotels

Meet Hotels 

Dünyaca ünlü Sunset Hospitality markası olan Mett Hotels & Resorts’un dünya çapındaki ilk oteli olacak Bodrum. Otel, denizinin güzelliği ile bilinen Haremtan koyunda. Modern, minimalist ve bohem bir şıklığa sahip olan mekan, farklı yiyecek içecek konseptleri ile de öne çıkıyor. Beach barı, farklı sanatçı ve DJ’leri ile tatilciler için farklı bir alternatif olacak gibi görünüyor. 850 metrekarelik MOI Spa ile de misafirlerine ayrı bir keyif olanağı sunuyor.