28 Mart 2024, Perşembe
14.01.2022 04:30

Vergi reformu yapılsın satışlar 1.5 milyon olur

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, otomobil vergilerinin dünya standartlarına uygun hale getirilmesi ve ekonomik istikrar ile pazarın büyük ivme kazanacağını belirterek, “1.5 milyon adetlik satış çok rahat yakalanır” diyor

Otomobilde Çarşamba gece yarısı yapılan ÖTV’de matrah düzenlemesi sektörü ve tüketicileri sevindirdi. ÖTV limitleri artırılırken, dilimlere iki yeni barem eklendi. Karara göre, 1600 silindir hacmine kadar yüzde 45 ÖTV dilimindeki matrah limiti 92 bin liradan 120 bine çıkarıldı. Yüzde 50’lik ÖTV limitinde yer alan otoların yeni matrah limiti 120 bin-150 bin arasına yükseltildi. Araçların matrahlarına göre yeni vergi dilimleri de oluşturuldu. Buna göre, matrahı 150 bin-175 bin arası araçların yüzde 60, matrahı 175 bin-200 bin arası araçların yüzde 70, matrahı 200 bini aşan araçların ÖTV’si yüzde 80 oldu. Matrah artışıyla birlikte ÖTV oranı düşen otomobillerin fiyatları gerileyecek. Böylece hem tüketiciler otomobile daha kolay ulaşacak hem de pazar canlanacak. Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, en potansiyelli sektörün otomotiv olduğunu belirterek, “Pazar, ekonomik istikrar ve siyasi öngörülebilirlikle 1 milyon olur, vergi politikalarında radikal değişiklik çok rahatlıkla 1.5 milyona götürür” diyor. Berk Çağdaş ile otomotivdeki son gelişmeleri ve Renault Grubu’nun hedeflerini konuştuk… Otomotiv pazarını hangi faktörler şekillendirecek? Tedariğin istikrarlı hale gelmesi, çip krizi, hammadde unsurlarının yeterli ölçüde bulunur olması, fiyatlar, bunlara ulaşımda sıkıntı olmazsa üretim artacaktır. Piyasanın geçen yılın sonundaki gibi çok dalgalı olmasını beklemiyorum. Türkiye, 2023’te seçime gidecek. Her şey normal gider ve seçim zamanında olursa ciddi bir istikrarın piyasaya gelmesi beklenir. Faizlerde düşüş trendi, kurlarda stabilite… Otomotiv, inşaat ve beyaz eşya gibi diğer tüketim alanlarına yönelik ÖTV-KDV gibi teşviklerin verilmesi, kampanyaların banka kredileriyle desteklenmesi gibi benim ciddi bir beklentim var. Bütün bunlar pozitif yansıyacaktır piyasaya. 

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, son dönemde artan Covid-19 vakaları nedeniyle uzaktan çalışmaya geçtiklerini söyledi.
Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, son dönemde artan Covid-19 vakaları nedeniyle uzaktan çalışmaya geçtiklerini söyledi.

Yatırım aracı oldu

Talep neden bu kadar arttı?Sizi en çok ne zorluyor?

Pazar hareketlenir

2022 yılı nasıl görünüyor? Özellikle akaryakıt fiyatlarından sonra trafik bile rahatladı…2022 model araçlara ne kadar zam gelir?

Elektriklide her yıl %50 büyürüz

Renault Grubu’nun bu yıl elektriklide yeni model atağı olacak. Türkiye’de elektrikli potansiyelini nasıl görüyorsunuz? 

Uykusuz geçirdiğim geceler oluyor

Hem Türkiye hem otomotiv sektörü dinamik. Bu kadar dalgalanma ve sürprizlerle nasıl başa çıkıyorsunuz?  
Renault, yeni Kangoo ile hafif ticaride atak yapacak.
Renault, yeni Kangoo ile hafif ticaride atak yapacak.

Hedefimiz toplam satışlarda liderlik

Bu yıl 23’üncü şampiyonluk gelir mi?

Nefesini iyi ayarlayan maratonu kazanıyor

2021’in son virajında yaptığınız atakla binek otomobil satışlarında 22’nci kez liderliğe ulaştınız? Hiç ‘Liderlik gidiyor mu’ diye düşündünüz mü? Renault-Dacia olarak 116 bin 416 araç sattınız, tedarik sorunu olmasaydı ne olurdu? 

Menzili 1.210 km’ye çıkarttı

Bukalemun gibi renk değiştiriyor

Zenginlerin intikam alışverişi

Chrysler % 100 elektrikli oluyor