15 Eylül 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
28.08.2026 04:30

Bir paşanın yerine kim geçebilir?

Selim Nüzhet Gerçek’in Gazanfer Paşa’nın Bir İkincisi adlı romanı, ilk bakışta cinayet, aşk, kıskançlık ve intikamla ilerleyen sürükleyici bir polisiye olarak okunabilir. Ancak romanın asıl gücü, bir insanın yerine başka birinin geçip geçemeyeceği sorusunda saklı

Hemen itiraf edeyim: Selim Nüzhet Gerçek’in Gazanfer Paşa’nın Bir İkincisi adlı romanını bugüne kadar okumadığım için çok pişman oldum. Bu yüzden kitabı günümüz Türkçesine uyarlayan Hasan Çelik’e ve yayıncısı olan İş Bankası Kültür Yayınları’na çok teşekkür ederim.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.