Gündem İmamoğlu'nun avukatı da tutuklandı: 'Suçum İmamoğlu'nun avukatlığını yapmak' Silivri'de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan 'suç örgütü üyeliği' iddiasıyla tutuklandı.
Sevk yazısında, Pehlivan'ın İBB soruşturması kapsamında ifade vermek isteyen tutuklu şüphelilere baskı yaptığı ve kontrolündeki avukatları şüphelilerin bulundukları cezaevlerine yönlendirdiği, şüphelilerle görüşen bu avukatların şahısların konuşmamaları yönünde telkin ve baskılarda bulundukları öne sürüldü.
Pehlivan, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, "Bu açık bir yargı kumpasıdır. Tek nedeni de herkesin bildiği üzere Ekrem İmamoğlu’nun avukatlığını yapmamdır" ifadesini kullandı.
İmamoğlu, karara sosyal medya aracılığıyla tepki gösterdi: "Kendimi savunmamdan, savunma hakkımı kullanmamdan bile korkacağınızı düşünmemiştim" dedi ve ekledi: "Elinizde kala kala; çoluğu çocuğuyla, malı mülküyle, onuru ve haysiyetiyle tehdit ettiğiniz bir avuç iftiracı kaldı. Ne yaparsanız yapın bana boyun eğdiremeyeceksiniz. Bu milleti dize getiremeyeceksiniz. Sizden korkan sizin gibi olsun."
Tutuklamaya dair bir açıklama da CHP lideri Özgür Özel'den geldi: "Suç üstü yakalandıklarını, Mehmet Pehlivan'ın son Masak raporunun foyasını ortaya çıkardığını öğrendikleri an alıp onu içeriye attılar."
Bu arada İBB soruşturması kapsamında tutuklanan isimlerden Ogün Soytekin, Murat Erenler, Nezahat Kurt ve Bülent Yılmaz, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verdikleri ifadenin ardından sulh ceza hakimliğinin kararıyla tahliye edildi.
İmamoğlu, 'etkin pişmanlık' kapsamında gerçekleşen tahliyelerle ilgili de bir açıklama yaptı.
İmamoğlu, "Dostlarıma sesleniyorum: Gerekirse önünüze konulan o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın. Hiçbirinizin çocuğunun geleceği benim özgürlüğümden daha kıymetsiz değil. O imzaların yükünü tek başıma taşırım" ifadelerini kullandı.
Tutuklu İBB Başkanı, "Bu omuzlar, bir evladın gözyaşı uğruna susturulan herkesin kaderini taşımaya hazırdır. Hiç üzülmeyin. Ama bu kirli düzene boyun eğmeyeceğimi de kimse unutmasın! Bu karanlık elbet bitecek. Yeniden aydınlığa ulaşacağız. O gün geldiğinde, sadece adalet değil, onur, şeref ve haysiyet kazanacak" dedi.
DEM Parti'den İmamoğlu'na ziyaret DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın ziyaretinin ardından yapılan açıklamada Hatimoğulları, "İmamoğlu’nun ‘Ayrımcılık Türkiye’ye yakışmaz. Ülkede acı yaşayan her yeri tedavi etmek durumundayız’ mesajı çok önemli ve anlamlı" dedi.
Bakırhan da "Başta Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere görüştüğümüz bütün tutsaklar, yürüyen bu süreci önemsediklerini, bu süreci desteklerini, bu sürecin başarıya ulaşmasının Türkiye’nin yararına olacağını, yürüyen bu sürecin başarıya ulaşması için üzerlerine düşen herhangi bir şey varsa bunu seve seve yerine getireceklerini söylediler. Çok kıymetli, çok değerliydi. Çeşitli sebeplerle, siyasi sebeplerle içeride bulunan siyasi tutsakların bu düşünceyi dile getirmesi bizi çok umutlandırdı, sevindirdi" ifadesini kullandı.
Yavaş'tan Çalık çağrısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın sağlık durumuna dikkat çekerek tutuksuz yargılanması gerektiğini vurguladı.
Yavaş, "Geçmişte iki kez ağır hastalıkla (akut lösemi ve lenfoma) mücadele eden bir kişinin cezaevi koşullarında hızla kilo kaybetmesi ve ciddi sağlık sorunları yaşaması asla görmezden gelinemez" dedi.
CHP'den ortak açıklama CHP'nin 81 il başkanı, parti genel merkezi önünde yaptıkları ortak açıklamada, devam eden kurultay davası hakkında ortak tavırlarını duyurdu: “İktidar güdümündeki siyasallaşmış yargının aparatları partimiz hakkında ne karar verirse versin; adına kayyum da deseler, butlan da deseler, 81 il başkanımız bu kararı tanımayacaktır.”
HSK'dan Yargıtay ve Danıştay hamlesi Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun aldığı karar ile Kurul’un eski üyeleri Mehmet Akif Ekinci, İbrahim Kolcu ve Ömer Faruk Yıldırım Yargıtay’a, Halil Koç ise Danıştay’a üye olarak seçildi.
İBB'nin kreş ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, belediyenin işlettiği kreşlerin 2 bin 500 lira olan aylık ücretinin yüzde 100 zamla 5 bin liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı.
Teklifte ayrıca, park ve bahçeler müdürlüğü, hal müdürlüğü, imar müdürlüğü, kültürel etkinlikler ve spor tesislerinin de bulunduğu birçok alanda zam yapılması talep edildi.
Teklifler Ak Parti'nin hayır oylarına karşı kabul edildi. Dünya Yunanistan'ın Patriot planı Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias başkanlığında yapılan güvenlik toplantısında, Suda Üssü’ndeki altyapının güçlendirilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda Patriot hava savunma sistemlerinin olası bir saldırıda hedef olabilecek ABD unsurlarını korumaya yönelik konuşlandırılması planlanıyormuş.
Elon Musk, uyuşturucu testini paylaştı ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk, kendisini suçlayan gazeteler için yaptırdığı uyuşturucu testini paylaştı.
Musk, "The Wall Street Journal ve The New York Times'ın sahte gazetecileri hakkımda yalan söylediler. Onlar haksız çıkacaklar" ifadelerini kullandı.
The New York Times'tan ise "Gazeteciliğimizin arkasındayız" açıklaması geldi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası ve devamında Trump'ın en yakınlarından biri olan Musk'ın Beyaz Saray'da da ketamin kullandığı öne sürülmüştü.
Trump, TikTok'un süresini 90 gün daha uzattı ABD Başkanı Donald Trump, TikTok'un ABD'li bir firmaya satılmaması halinde ülkede yasaklanmasını öngören yasanın uygulanmasının askıya alma kararını yeniledi. Daha önce 4 Nisan'da aldığı kararla Çinli sosyal medya devine 75 gün süre veren Trump, bunu 90 gün daha uzattığını açıkladı.
Trump, daha önceki açıklamalarında Çin'in, uygulamanın satın alınmasını onaylaması karşılığında Pekin yönetimine ek gümrük vergisinde indirim yapabileceği mesajını vermişti.
Euro Bölgesi'nden Bulgaristan'ın 21. üye olmasına yeşil ışık Euro Bölgesi ülkelerinin maliye bakanları, Bulgaristan'ın 1 Ocak 2026'da euro para birimine geçmesini önerdi.
AB Konseyi'nden yapılan açıklamada önerinin, bugün yapılacak ve AB üyesi 27 ülkenin maliye bakanlarının katılacağı toplantıda resmen kabul edilmesinin planlandığı, 26 Haziran'da düzenlenecek AB Liderler Zirvesinde de bu konunun görüşüleceği ifade edildi.
Euro Bölgesi'ne dair bir uyarı ise IMF'den geldi. Buna göre Euro Bölgesi ekonomisinin yüksek ek gümrük vergileri, ticaret politikası belirsizliği ve jeopolitik risklerle karşı karşıya olduğunu belirtiliyor.
Ekonomi JPMorgan ve Citi temmuzda faiz indirimi bekliyor JPMorgan ve Citi ekonomistleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası beklentilerini paylaştı. Citi TCMB'nin Temmuz toplantısında 250 baz puanlık bir indirim gelebileceğini belirtti. JPMorgan ise TCMB'nin yılın ikinci yarısında faiz indirimi sinyali verdiğine dikkat çekti. Detaylar haberimizde.
Türkiye'de 18 milyon kişi yoksulluk riski altında Eurostat, Türkiye'de yoksulluk riski altında olan nüfus oranını yüzde 22,6 olarak açıkladı. Gözlem kapsamındaki toplam 29 ülke arasında Türkiye, yoksulluk riski olan nüfus oranında zirvede yer alıyor. Detaylar haberimizde.
SPK 3 şirketin borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladı Sermaye Piyasası Kurulu'nun kararıyla, Uşak Seramik Sanayi AŞ'nin 500 milyon liralık, Teknosa İç ve Dış Ticaret AŞ'nin 2 milyar liralık ve Erciyas Çelik Boru Sanayi AŞ'nin 2,5 milyar liralık borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladı.
Hayat Varlık Kiralama AŞ'nin 4 milyar liralık, Fibabanka AŞ Arıcıoğlu Otomotiv Birinci Varlık Finansmanı Fonunun 900 milyon liralık, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler AŞ'nin 50 milyon liralık kira sertifikası ve VİDMK ihracı başvurusuna da izin verildi.
Spotify'dan Türk şarkıcılara 2 milyar lira telif Spotify’ın global olarak her yıl yayınladığı Loud&Clear raporu ilk kez yerel verilerle yayınlandı. Buna göre platform 2024 yılında global müzik endüstrisine 10 milyar dolardan fazla ödeme yaparken, Türkiye'de sanatçılar da 2024 yılında sadece Spotify’dan 2 milyar liranın (yaklaşık 50.4 milyon dolar) üzerinde gelir elde etti. Raporun detayları haberimizde.
Trump'tan Powell'a: Ülkemize yüzlerce milyar dolara mal oluyor ABD Başkanı Trump, faiz indirimine gitmeyen Fed'in başkanı Jerome Powell'a yüklendi.
Trump, "Ülkemize yüzerce milyar dolara mal oluyor. Gerçekten hükümetteki en aptal ve en yıkıcı kişilerden biri ve Fed Yönetim Kurulu da suç ortağı" ifadesini kullandı.
Rusya: Resesyona girmenin eşiğindeyiz Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reşetnikov, rakamlara göre Rus ekonomisinin soğuma sürecinde olduğunu belirterek, "İş dünyasının durumuna ve göstergelerine baktığımızda resesyona girmenin eşiğindeyiz" dedi. Detaylar haberimizde. Piyasalar - Borsa İstanbul 9.102,02 | %-1,02
- Dolar 39,6677 | %0,15
- Euro 45,7363 | %0,11
- Euro/Dolar 1,11518 | %0,20
- VİOP 11.627,00 | %0,00
- Altın Gram 4.282,01 | %-0,21
- Altın ONS $3.355,27 | %-0,42
- S&P 500 5.980,87 | %-0,03
- Dow Jones 42.171,66 | %-0,10
- ABD 10 Yıllık Tahvil 4,39 | %0,04
20.06.2025, sabah saat 05.35 verileri Borsa açılmadan önce bilmeniz gerekenler - CW Enerji'nin hücre üretimine yönelik yatırım kapsamında yüzde 100 bağlı ortaklığı CW Solar adına onaylanan teşvik belgesi 7.2 milyar lira olarak güncellendi. Yatırımın ilk fazında makine montaj süreçleri tamamlanarak üretime geçildi.
- Borusan Boru, Halkalı'daki kaynaklı ve soğuk çekme boru üretimi için kullanılan üretim hatları ile Bursa'daki ileri işlem merkezine ait makine ve ekipmanları Gemlik'e taşıyacak. Böylece 30 milyon dolar işletme sermayesi iyileşmesi hedefleniyor.
- Euro Yatırım Holding, sağlık sektöründe yatırım, ortaklık ve satın alma görüşmeleri yapmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Akın'ın yetkilendirilmesine karar verdi.
- TSSX Bilişim ve Danışmanlık A.Ş.'nin yüzde 30 oranındaki hissesi, Neo Portföy Yönetimi A.Ş. VBT Yazılım Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından satın alındı.
- Ege Endüstri, Pınarbaşı ve Serbest Bölge fabrikalarında 26 Temmuz'da vardiya çıkışı ile üretime ara verilmesine, 3 Ağustos'ta vardiya girişi ile yeniden üretime başlanılmasına karar verdi.
- 1000 Yatırımlar Holding'in, paylarının tamamı şirkete ait olan bağlı ortaklığı 1000 Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş., TCMB'nin Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla "Elektronik Para Kuruluşu" olarak faaliyet izni aldı.
- Gübre Fabrikaları iştiraki Razi'nin faaliyetlerini sürdürdüğü tesisler, İsrail'in İran'a yönelik saldırıları kapsamında herhangi bir zarar görmedi. İlgili tesisler, yerel otoritelerin izinleri ve güvenlik sınırları dahilinde faaliyetlerine devam ediyor.
- Altınay Savunma yurt içinde yerleşik müşteriyle kritik üretim teknolojilerinin tedariğine yönelik olarak 479 bin euro+KDV tutarında sözleşme imzaladı.
- Pınar Entegre Et ve Un Sanayii'nin Manisa 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesisinde unlu mamuller yatırımına başlandı. Yatırımın ilk etabının aralık ayında, kalan kısmın ise Nisan 2026 döneminde tamamlanması öngörülüyor.
- Dct Trading, Pulse Finansal Teknolojiler'de sahip olunan yüzde 3,9 oranındaki hissenin 200 bin dolar karşılığında satılmasına karar verdi.
- Ebebek, Mothercare ürünlerinin Türkiye'de lisanslı olarak üretimi ve satışı konusunda Mothercare Global Brand Limited ile 10 yıl süreli lisans anlaşması imzaladı.
- Tukaş Gıda, Niğde'deki fabrika yerleşkesinde çatı üzeri GES yatırımına ilişkin olarak yatırım teşvik belgesi başvurusu yapılmasına karar verdi.
Günün sayısı: 29 dakika 3 saniye Hırvat serbest dalışçı Vitomir Maricic'in suyun altında nefesini tutarak durduğu süreyi görüyorsunuz. 40 yaşındaki sporcu bu başarısıyla 'Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na yazdırmayı başardı. Daha önceki rekor 2021 yılında 24 dakika 37 saniyelik süresiyle Hırvat sporcu Budimir Sobat tarafından kırılmıştı.
Oksijen'den Filenin Sultanları kayıpsız FIVB Milletler Ligi'nde Kanada'yı 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı namağlup ünvanını korudu.
'6'da 6' yapan Türkiye, turnuvadaki 7'nci maçında yarın 19.30'da Güney Kore ile karşılaşacak.
Karşılaşmanın önemli anlarını buradan izleyebilirsiniz.
Fenerbahçe Beko ikinci maçı da aldı Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Beko, sahasında oynanan ikinci maçta da Beşiktaş Fibabanka'yı mağlup etti ve saha avantajını korudu.
Sarı-Lacivertlilerin 84-76 galip ayrıldığı müsabakanın özeti burada.
Final serisinde 3'üncü maç yarın 20.30'da Siyah-Beyazlıların ev sahipliğinde oynanacak. 20 Haziran'da ne olmuştu? - 1837'de Kraliçe Victoria, 18 yaşında Birleşik Krallık tahtına çıktı. 63 yıldan fazla tahtta kalarak, o güne kadar en uzun süre saltanat süren Birleşik Krallık Hükümdarı olacaktır. Bu unvanı 2022'de yaşamını yitirdiğinde 70 yıl 214 gün tahtta kalacak İkinci Elizabeth'e kaptıracak.
- Alexander Graham Bell, dünyanın ilk ticari telefon hizmetini Kanada'nın Ontario Eyaleti'ndeki Hamilton şehrinde başlattı. Yıl 1877.
- 1991'de Alman Parlamentosu, ülkenin başkentini Bonn'dan tekrar Berlin'e taşıma kararı aldı.
- Bugün doğanlar: İskoç aydınlanmasının filozofu ve tarihçi Adam Ferguson, Fransız Direnişi'nin lideri devlet adamı Jean Moulin, sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, ses sanatçısı Hamiyet Yüceses, Fransız aşırı sağcı siyasetçi Jean-Marie Le Pen, gazeteci, siyasetçi ve eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, İngiliz yönetmen Stephen Frears, 11 Haziran'da kaybettiğimiz The Beach Boys'un kurucusu ABD'li müzisyen Brian Wilson, ABD'li şarkıcı Lionel Richie, Avustralyalı-ABD'li oyuncu Nicole Kidman.
- Bugün yaşamını yitirenler: Fransız yazar Gustave Aimard, Nobel Kimya Ödülü sahibi Alman kimyacı Kurt Alder, ressam ve hattat Şeref Akdik, şair ve yazar Hasan İzzettin Dinamo, Rumen filozof ve deneme yazarı Emil Cioran, şair Cahit Külebi, gazeteci, köşe yazarı, tv sunucusu Ayşe Aral, Kanadalı oyuncu Donald Sutherland.
| |