29 Ocak 2023, Pazar

Çerez Politikası


Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi (“Veri Sorumlusu”, “Şirket” veya “Oksijen”) olarak kişisel verilerinizi koruma konusunu oldukça ciddiye alıyoruz. İşbu aydınlatma metnini hazırlamadaki amacımız; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10. maddesi gereğince, www.gazeteoksijen.com  adresli web sitemizi (“Site”) ziyaretiniz neticesinde “çerezler” vasıtasıyla tamamen veya kısmen otomatik yollarla elde edilen kişisel verilerinizin elde edilme şekilleri, işlenme amaçları, paylaşıldığı kişiler, işlemenin hukuki nedenleri ve haklarınız konularında sizi en şeffaf şekilde bilgilendirmektir. Şirketimiz, kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak işlenmesi, saklanması ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğinizi korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır.

Ayrıca, çerezler yoluyla elde edilen kişisel verilerinizin idaresiyle ilgili sorularınız, talepleriniz veya merak ettikleriniz için iletişim bilgilerimizi kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Aydınlatma metnimize en güncel haliyle internet sitemizden ulaşabilir, buna göre çerez yapılandırma tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. İşbu aydınlatma metninin son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

Kullanılan Çerezler

Sitede, yalnızca üçüncü taraf çerezleri kullanılmaktadır.

Üçüncü parti çerezler üzerinde kontrolümüz bulunmamaktadır. Google Ad Manager, Google Analytics ve Google Tag Manager tarafından kullanılan bu çerezlerle ilgili ayrıntılı bilgiye https://policies.google.com/technologies/partner-sites adresinden ulaşabilirsiniz. Lütfen, bu çerezlerle alakalı ve bunları nasıl yöneteceğinize dair daha fazla bilgi için ilgili üçüncü partinin web sayfasını ziyaret edin.

Çerezleri Yönetme

Tarayıcınızda üçüncü taraf çerezlerini kullanmamayı tercih ediyorsanız, tarayıcınızı çerezleri reddedecek veya bir web sitesi tarayıcınıza ulaşmak istediğinde size bildirecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Çerezler Nasıl Devre Dışı Bırakılır:

Bilgisayarınız için;

Internet Explorer

"Araçlar" a ve ardından "İnternet Seçenekleri" ne gidin

"Gizlilik" sekmesini tıklayın

"Gelişmiş" düğmesini tıklayın

Çerezler menüsünde tercih ettiğiniz seçeneği belirleyin

Mozilla Firefox

"Araçlar" a ve ardından "İnternet Seçenekleri" ne gidin

“Gizlilik” simgesini tıklayın

Tarayıcınızı tüm çerezleri reddedecek şekilde ayarlamak veya çerez ayarlarınızı istediğiniz gibi uyarlamak için geçmiş ayarlarını değiştirin.

Google Chrome

Chrome menü düğmesini (⋮) tıklayın

"Ayarlar" düğmesini tıklayın

"Gelişmiş ayarları göster" veya "Gelişmiş" i tıklayın

"Gizlilik ve güvenlik" bölümünde "Site Ayarları" veya "İçerik ayarları" nı tıklayın

Çerezler menüsünde tercih ettiğiniz seçeneği belirleyin

Apple Mac için;

Google Chrome

Chrome menü düğmesini (⋮) tıklayın

"Ayarlar" düğmesini tıklayın

"Gelişmiş ayarları göster" veya "Gelişmiş" i tıklayın

"Gizlilik ve güvenlik" bölümünde "Site Ayarları" veya "İçerik ayarları"nı tıklayın

Çerezler menüsünde tercih ettiğiniz seçeneği belirleyin

Internet Explorer 5 (MacOS X)

Gezgin menüsünden “Tercihler”i seçin

Dosya Alma seçeneklerini belirleyin

Çerezleri Seçin

Tercih ettiğiniz ayarları seçin

Mozilla Firefox

Düzenle menüsünden “Tercihler” i seçin

Önce Gizlilik ve Güvenlik'i, ardından Çerezler'i seçin

Tercih ettiğiniz ayarları seçin.

Safari

Safari menüsünden “Tercihler” i seçin

Gizlilik simgesini seçin

Çerez ayarları bu ekranda görüntüleyebilirsiniz

Tercih ettiğiniz ayarları seçin

Opera

Ana menüden Opera'ya gidin ve Tercihler'i seçin, ya da doğrudan erişmek için Alt P tuşlarına basın.

Gizlilik ayarlarını seçin.

Mobil için;

iPad

"Ayarlar" a gidin ve ardından "Safari" yi seçin

"Gizlilik ve Güvenlik" e gidin

Tercih ettiğiniz ayarları seçin

iPhone

"Ayarlar" a gidin ve ardından "Safari" yi seçin

"Gizlilik ve Güvenlik" e gidin

Tercih ettiğiniz ayarları seçin

 Samsung Galaxy

İnternet tarayıcısında menüyü açın ve "Diğer" i seçin

"Ayarlar" ı seçin

"Gizlilik" e gidin ve ardından çerezleri kabul etmek veya reddetmek için tıklayın.

Diğer Tüm Mobil Cihazlar:

Lütfen cihazın kullanım kılavuzuna başvurun.[AD3] 

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Sitede, Oksijen tarafından kullanılan bir çerez bulunmamaktadır.

Üçüncü taraflara ait çerezlerle kişisel verileri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi için ilgili üçüncü taraf sayfalarını ziyaret ediniz.

Elde Edilen Kişisel Verileriniz Kimlerle Paylaşılmaktadır?

Sitede, Oksijen tarafından kullanılan bir çerez bulunmamaktadır. Bu sebeple çerezler yoluyla toplanan ve aktarıma konu edilen kişisel verileriniz de bulunmamaktadır.

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız Nelerdir?

Kanun’un “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e göre Şirketimizin;

  • Posta yoluyla abone@gazeteoksijen.com adresine,
  • Güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Şirketimiz tarafından önceden onaylanmış e-posta adresinizi kullanmak suretiyle kvkk@gazeteoksijen.com adresine,

iletebilirsiniz. Başvurunuzda size ulaşabileceğimiz iletişim bilgilerinizin, kimliğinizi doğrulayabileceğimiz kimlik bilgilerinizin ve varsa talebinizi destekler belgelerin bulunması, taleplerinizin en sağlıklı şekilde ve kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılması bakımından önemlidir. Şirketimizin cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Son güncellenme tarihi: ../../2022