Bülten

13 Nisan 2024, Cumartesi

Dijital platformlarda ne izleyelim?

Merhaba;

Hâlâ devam eden bayram tatilinde bir bayram sürpriziyle başlayalım bu hafta. Üstelik Norveç’ten gelen bir sürpriz bu. 
Netflix’teki Midsummer Night’ta, özetle Midsummer bayramı için bir araya toplanan ailenin bütün sırları tek tek açığa çıkıyor. Yarımşar saatlik beş bölümden oluşan bu diziyi 2,5 saatlik bir film gibi izleyebilirsiniz. Çok klasik bir konu ama sırların hiçbiri kolayca tahmin edilen türden değil, duygusal sömürüye de yer verilmemiş. Üstelik ‘Küçük kurbağa, küçük kurbağa, kuyruğun nerede?’ şarkısının bir Norveç halk şarkısı olduğunu da öğreniyoruz, daha ne olsun. Uzun süredir karakterlerinin hepsine buradaki gibi sevgiyle yaklaşan bir dizi izlememiştim. 

Vietnam’a Vietnamlı bakışı
BluTv’de 15 Nisan’da yayına girecek olan The Symphatizer, HBO’nun bu yıl en çok yolu gözlenen yapımlarından biri. Viet Tnanh Nguyen’in 2016’da Pulitzer ödülü kazanan Sempatizan isimli kitabından uyarlanan dizi, tıpkı kitap gibi Vietnam savaşına Amerikalıların değil de Vietnamlıların bakış açısıyla yaklaşıyor. Defne Akman, dizinin iki başrol oyuncusuyla görüştü. 

The Sympathizer’ın Güney Koreli yönetmeni Park Chan-wook’u dünyaya tanıtan filmi Oldboy 20'nci yılına özel restore edilmiş kopyasıyla Başka Sinema salonlarında gösterimde. MUBI’de ise iki farklı aşk filmi var: 1930’lardan gelen The Handmaiden’ı yönetmenin alametifarikası olan ters köşe bir yana, sırf şahane görüntüleri için bile izleyebilirsiniz. Cannes’da en iyi yönetmen ödülünü almış Decision to Leave ise çağdaş bir aşk hikayesi.

Casusluk dizileri
Aslında The Sympathizer’ı da bu kategoride değerlendirmek mümkün olabilir ama casusluğa ek olarak o kadar çok odak noktası var ki. TOD’da yeni başlayan A Spy Among Friends ise klasik casusluk dizilerinden. İngiliz istihbaratçı ve Sovyet ajanı Kim Philby (Guy Pearce) ile Philby’nin 1963’de Moskova’ya kaçışında önemli bir rol üstlenen diğer bir istihbaratçı Nicholas Elliott’ın (Damian Lewis) gerçek hikâyesi. Ben Macintyre’ın çok satan romanından uyarlanan altı bölümlük dizinin, her hafta bir bölümü platformda olacak. 

Geçtiğimiz hafta sonuna doğru haber aldık ki üç Altın Küre ödüllü The Night Manager’ın iki yeni sezonu birden gelecekmiş. John Le Carre’nin romanından uyarlanan, Hugh Laurie, Tom Hiddleston ve Elizabeth Debicki’nin başrolleri paylaştığı altı bölümlük bu nefes kesen diziyi ilk kez veya yeniden izlemenin tam zamanı olabilir. Prime Video’da. 
Romantik ve komik drama
Netflix’in Top10 listesine zaman zaman giren Queen of Tears dizisini merak ettim. Meğer yeni bölümler cumartesi ve pazar günleri yüklendikçe listeye girip, çıkıyormuş. Seul’un en görkemli alışveriş merkezinin sahibi genç bir kadınla, fakir ama çok başarılı bir hukukçunun evliliğinde bazı sahneler Kızılcık Şerbeti’ni andırıyor. “Burası Ünalların evi, bu da Umut” diyorsunuz ama Nursema yok ortada maalesef, onun yerine ailesiyle beraber kocasını ezen bir kadın görüyoruz. Dizi evliliğin üçüncü yılında başlıyor ve geri dönüşlerle ilişkinin nasıl buraya geldiğini ve buradan nereye evrileceğini izliyoruz. Tabii entrika, her biri ayrı bir karakter olan aile fertleri eksik değil. Mekânlar, giysiler, yiyecekler açısından tam bir ‘eye candy’ olarak nitelendirebileceğimiz dizi, Kore’de yayınlandığı kanalın şimdiye dek en çok izlenen ikinci sıradaki draması olmuş (Birinci Crash Landing on You ve üçüncü Reply 1988 de Netflix’te).

İspanya’dan eski usül polisiye
Prime Video’daki Red Queen gayet heyecanlı bir polisiye. IQ’su 242 olan genç kadının da (kendisi Kızıl Kraliçe) bir parçası olduğu özel cinayet birimine, disiplin suçundan işten uzaklaştırılmış dev cüsseli, Basklı ve gay bir polis katılır ve bu tuhaf ikili, bir canavarın korkunç cinayetlerini aydınlatmak için uğraşırlar. Kızıl Kraliçe ve yaverini Don Kişot ve Sanço Panza’dan esinlendiğini söyleyen gazeteci yazar Juan Gómez-Jurado’nun İspanya’da 2 milyondan fazla satan kitap serisinin ilk romanından uyarlanan yedi bölümlük dizinin devamı da gelecek. 

Fransa’da banliyö, polis, suçlu üçgeni
Yine Prime Video’da yeni başlayan Kökler (Ourika) da, 2005’teki banliyö ayaklanmaları sırasında uyuşturucu işi yapan bir aile var. İşin başındaki kardeş ve diğer aile fertleri narkotik biriminde kendini göstermek isteyen çaylak bir memur tarafından yakalanınca, siyaset bilimi doktorası yapan ‘temiz’ küçük kardeş kendini aile ‘şirketinin’ başında buluyor. Paris’in banliyölerinde başlayan ve herkesin hayatını alt üst eden hikayenin yolu Marakeş’teki Ourika vadisine kadar uzanıyor. Yedi bölüm. Fransız rapçi Booba da hem senaryoya imza atanlardan, hem de oyunculardan biri. 

Haftaya görüşmek üzere iyi seyirler…

Spor Ekranı
Bugün: Voleybolda büyük final
 Süper Lig: 13.30 Kasımpaşa-Konyaspor, 16.00 Ankaragücü-Gaziantep, 19.00 Beşiktaş-Samsunspor, Adanademirspor-Kayserispor (Yayınlar beIN'de). 
 Premier Lig: 14.30 Newcastle-Tottenham, 17.00 Manchester City-Luton Town, Brentford-Sheffield, Nottingham Forest-Wolverhampton, Burnley-Brighton, 19.30 Bournemouth-Manchester United (Maçlar beIN'de). 
 Bundesliga: 16.30 Bayern Münih-Köln, Mainz-Hoffenheim, Borussia Mönchengladbacjh-Borussia Dortmund, Bochum-Heidenheim, Leipzig-Wolfsburg, 19.30 Stuttgart-Eintracht Frankfurt. (Yayınlar Tivibu Spor ve TOD'da)
‣  TVF Sultanlar Ligi Play-Off Final'inde Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı'nı ağırlıyor. 19.00'daki maç TRT Spor Yıldız'da.

Yarın: Fenerbahçe Eurolig şampiyonluğu için sahada
‣ Kadınlar Eurolig'de, Çukurova'yı 89-80 mağlup eden Fenerbahçe Alagöz, finalde Villeneuve d'Ascq'un rakibi oldu. Karşılaşma saat 19.00'da oynanacak ve TRT Spor Yıldız'dan yayınlanacak. 
‣  Süper Lig: 16.00 Hatayspor-İstanbulspor, Rizespor-Antalyaspor, 19.00 Fatih Karagümrük-Fenerbahçe. (Yayınlar beIN'de).
‣  Premier Lig: 16.00 Liverpool-Crystal Palace, West Ham-Fulham, 18.30 Aston Villa-Arsenal, 22.00 Chelsea-Everton (Maçlar beIN'de).
‣  Bundesliga: 16.30 Darmstadt-Freiburg, 18.30 Bayer Leverkusen-Werder Bremen (Yayınlar Tivibu Spor ve TOD'da).
(Hazırlayan: B. K.)

Bültenimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz!

Eğer beğendiyseniz bültenimizi lütfen paylaşınız. 

 Bu bülten size Gazete Oksijen bülten üyeliğiniz ve buradaki "eposta gönder" izniniz kapsamında iletilmiştir. Geri bildirimleriniz bizim için değerli. Bültenlerle ilgili geri bildirimlerinizi [email protected] adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Bülten almak istemiyorsanız tıklayın.   |   Abone bilgilerinizi güncellemek için tıklayın.

Çerez Politikası   |   Gizlilik Politikası   |   İletişim   |   Reklam

Gazete Oksijen 2024  © Levent Mahallesi, Karanfil Sokak, No:21, Beşiktaş / İstanbul