Bülten

4 Mayıs 2024, Cumartesi

Dijital platformlarda ne izleyelim?

Merhaba;

Jerry Seinfeld, yazıp oynadığı Unfrosted ’da ilk kez yönetmenlik de yapıyor. Filmin tanıtımı şurada. Konu itibariyle hemen benimsenecek bir film olmasa da, dizinin hayranı olanları hayal kırıklığına uğratmaz diyebiliriz. ( Netflix'te izleyebilirsiniz)
Netflix’teki diğer Seinfeld'ler
Netflix'te, kült dizi Seinfeld’in bol para dökülerek kütüphaneye dahil edilmiş ve diğer platformlardan kaldırılmış dokuz sezon ve 173 bölümünden başka, iki de stand-up gösterisi var komedyenin: Jerry Before Seinfeld ve 23 Hours to Kill

Ayrıca, emekliliğini Netflix’te geçirme kararı alan ünlü sunucu David Letterman’ın My Next Guest Needs No Introduction programında (ki bu programın da dört sezonu cevher dolu) ilk sezonun bonus bölümü olarak Seinfeld, Letterman ile genelde komedi üzerine sohbet ediyordu. ( Julia Louis-Dreyfuss da var Letterman’ın konukları arasında ama daha çok Veep’ten bahsediyorlar.)  

Seinfeld’in konuklarını ağırladığı program Comedians in Cars Getting Coffee ise ‘enformatif diziler’ kategorisinde Emmy adayı olmuştu. YouTube dizisi olarak yola çıkıp Netflix’e transfer olan programda Seinfeld hepsi birbirinden ünlü arkadaşlarıyla, hepsi birbirinden güzel klasik arabalarda buluşup turluyor ve biz hem o arabaları tanıyor, hem de hiç izlemediğimiz kadar samimi sohbetlere tanık oluyor, bilgiyi kaynağından alıyoruz. Peki kahve? Programda habire kahve hazırlanıyor, içiliyor ayrıca Seinfeld ve konuğu tur sırasında mutlaka bir restorana ya da kafeye uğruyor. Hepsi kahveye gönderme yapan isimler taşıyan altı sezonun konuklarını listelemeye yer yetmez. 

Bir yükseliş ve düşüş hikayesi
Platformlar hayatımıza girmeden önce CNBC-e ile büyüyen çocuklar A Man in Full’un yapımcısı David E. Kelly’yi Ally McBeal (Burak Göral imzalı yazısı bu linkte ), The Practice, Boston Legal ile tanımıştı. Sonra platformlar ve Kelly’nin yeni yapımları geldi: Big Little Lies, The Undoing, Nine Perfect Strangers (Defne Akman imzalı yazısı bu linkte ), Anatomy of a Scandal (Defne Akman imzalı yazısı bu linkte ), The Lincoln Lawyer… imdb sitesinde “Yaşayan Amerikan rüyası” olarak tanımlanan Kelly, senaristliğe geçiş yapmış, Hollywood’a taşınmış ve bir film yıldızıyla (Michelle Pfeiffer) evlenmiş eski bir avukat olarak ‘90’larda çok kullanılan bu ünvanı hak ediyor herhalde. 

Son dizisi A Man in Full da, Bonfire of the Vanities romanıyla 80’ler sonu New York’unu sarsmış gazeteci yazar Tom Wolfe’un diziyle aynı isimli kitabından uyarlama. Jeff Daniels, Tom Pelphrey, Lucy Liu ve  Diane Lane, aniden iflas eden Atlantalı emlak kralının hikâyesinde başroldeler.

Haftanın yeni romantik komedileri
Kuveyt usulü ‘Kiralık Aşk’
Bizde de başka ülkelerde de Top 10 listesine bir numaradan girince bakmak farz oldu. Netflix’in artık alıştığımız sabun köpüğü ağırlığındaki yerli filmlerine çok benzeyen bir Kuveyt filmi. Her ikisi de gizli ajandaları gereğince alelacele evlenen bir fitness koçu ile yatırım şirketi varisinin balayını izliyoruz. Adeta ‘Kiralık aşk’. Birbirine hiç benzemeyen bu ikili, Kuveyt’in en güzel otellerinde, en şahane manzaraları önünde didişirken tahmin edilen oluyor. Balayımsı , 100 dakika. 

Kime niyet, kime kısmet
Robinne Lee imzalı çok satan romandan uyarlanan The Idea of You (Sen İhtimali), 40 yaşındaki bekâr anne Solène (Anne Hathaway) ve dünyanın en meşhur erkek müzik grubu solisti 24 yaşındaki Hayes Campbell (Nicholas Galitzine) arasında beklenmedik şekilde gelişen romantik ilişkiyi anlatıyor. Burada da arka planda Coachella festivali, stadyum konserleri, sanat fuarları var. Prime Video’da izlenebilir. 117 dakika.


İki küçük hatırlatma 
Baby Reindeer ’ı izlemeyen kalmışsa, Netflix’in neredeyse hiçbir tanıtım kampanyası yapmadığı halde sosyal medya ve kulaktan kulağa anlatılanlar sayesinde dizinin tüm dünyada inanılmaz bir şekilde izlendiğini hatırlatalım. Yayına çıktıktan sonraki hafta içinde izleme oranı yüzde 408 artmış, bir sonraki hafta da o rakamın üzerinden yüzde 66 artmış. Rekor yani. Kampanyalarla izleme oranını bir yere kadar artırmak mümkün ama belli ki izleyici ne isterse onu izliyor artık. Stephen King de bu dizi için The Times'da "İzlediğim en iyi şeylerden biri" diyor.  Oksijen TV'de Burak Göral 7 Maddede Baby Reindeer videosunda dizinin neden bu kadar sevildiğini anlatmıştı. 

Kült filmimiz Ölümlü Dünya’nın devamı, Ölümlü Dünya 2 , Netflix’te. 

Haftaya görüşmek üzere

Spor Ekranı
Bugün: Arda Güler yine 'İlk 11’de 
  Süper Lig: 16.00: İstanbulspor-Adana Demirspor, 19.00: Kayserispor-Fatih Karagümrük, Samsunspor-Trabzonspor (Maçlar beIN’de).
 Premier Lig: 14.30: Arsenal-Bournemouth, 17.00 Brentford-Fulham, Burnley-Newcastle, Sheffield United-Nottingham Forest, 19.30: Manchester City-Wolverhampton (Tüm mailer beIN’de)
 La Liga: 15.00: Real Sociedad-Las Palmas, 17.15 Real Madrid-Cadiz, 19.30 Girona-Barcelona, 22.00 Mallorca-Atletico Madrid (Tüm mallar S Sport+’ta)
 Bundesliga: 16.30: Werder Bremen-Borussia Monchengladbach, Borussia Dortmund-Augsburg, Stuttgart-Bayern Mini, Wolfsburg-Darmstadt 98, 19.30: Köln-Freiburg (Tüm maçlar Tivibu Spor ve beIN’de)
 Snooker Dünya Şampiyonası’nda gün 12.00’de başlıyor. 16.15’te ve 20.45’te yarı final seansları yapılacak. Yayın Eurosport’ta 
 Bu gece NBA mesaimiz var. Denver Nuggets-Minnesota Timbervolwes maçı 02.00’de S Sport’ta. 

Yarın: Snooker’da final günü
Snooker Dünya Şampiyonası'nda final saat 14.45’te başlıyor. Akşam seansının başlama saati de 20.45. Yayın Eurosport’ta. 
 Süper Lig: 16.00: Başakşehir-Kasımpaşa, 19.00 Gaziantep FK-Hatayspor, Galatasaray-Sivasspor (Tüm maçlar beIN’de)
 Premier Lig: 16.00 Brighton-Aston Villa, Chelsea-West Ham, 18.30 Liverpool-Tottenham Hotspur (Maçlar beIN’de)
 Bundesliga: 16.30 Union Berlin-Bochum, 18.30 Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen, 20.30 Heidenheim-Mainz (Maçlar Tivibu Spor ve beIN’de)
 La Liga: 15.00 Osasuna-Real Betis, 17.15 Celta Vigo-Villarreal, 19.30 Valencia-Alaves, 22.00 Sevilla-Granada, Rayo Vallecano-Almeria (Maçlar S Sport+’ta)
(Hazırlayan: B. K.)

Bültenimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz!

Eğer beğendiyseniz bültenimizi lütfen paylaşınız. 

 Bu bülten size Gazete Oksijen bülten üyeliğiniz ve buradaki "eposta gönder" izniniz kapsamında iletilmiştir. Geri bildirimleriniz bizim için değerli. Bültenlerle ilgili geri bildirimlerinizi [email protected] adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Bülten almak istemiyorsanız tıklayın.   |   Abone bilgilerinizi güncellemek için tıklayın.

Çerez Politikası   |   Gizlilik Politikası   |   İletişim   |   Reklam

Gazete Oksijen 2024  © Levent Mahallesi, Karanfil Sokak, No:21, Beşiktaş / İstanbul