Bülten

27 Nisan 2024, Cumartesi

Dijital platformlarda ne izleyelim?

Merhaba; 

Bu hafta O2 yazarlarının hem çok yenilerden hem de unutulmaz klasiklerden önerileri var. 
Burak Göral’ın kısa listesi: Annihilation, Forgotten ve The Aeronuts
Şu sıralar sinemalarda ilgiyle izlenen İç Savaş filminin yazar yönetmeni Alex Garland'ın Netflix’e çektiği Yok Oluş (Annihilation) ilk çıktığında epey tartışılmıştı. Derin, zengin, düşündürücü ve ağırkanlı, çok iyi çekilmiş bir bilim-kurgu. Andrey Tarkovski'nin Stalker’ından John Carpenter'ın The Thing'ine; Alien'dan Arrival'a türün pek çok önemli filminin meselesini harmanlamış çok şık bir filmdi. Bir biyolog, doğa kanunlarının geçerli olmadığı gizemli bir bölgeye yapılacak tehlikeli ve gizli bir keşif gezisine katılır. Bundan sonrasında da inanılmaz manzaralarla karşılaşırlar. Başrollerde Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh ve Oscar Isaac var. Bu linkten izleyebilirsiniz.  

Yıllarca en iyi orijinal Netflix yapımları listelerinde kendisine yer bulan Güney Kore yapımı Forgotten’da ailesiyle yaşayan iki erkek kardeşin gizemli hikâyesini izliyoruz. Jin-Seok, çok sevdiği ağabeyi Yoo’nun bir akşam gizemli adamlar tarafından kaçırıldığına şahit olur. 19 gün sonra aile artık onun bulunabileceğinden ümidini kesmeye başlamışken Yoo eve döner. Ancak 19 gün boyunca ne yaşadığını hatırlamıyordur. Kısa bir süre sonra Jin-Seok ağabeyinde birtakım değişiklikler farketmeye başlar. Ayrıca yeni taşındıkları evde eski ev sahibinin eşyalarının bulunduğu odadan da garip sesler geliyordur. Yarısından sonra sürekli seyirciyi şaşırtan bol sürprizli bir yapısı var bu gerilim filminin. Netflix'te izleyebilirsiniz. 

Prime Video’daki Balon Pilotları (The Aeronuts): 1860’lar, genç meteorolog James Glaisher hava tahmininin yapılabileceğini yüksek sesle söylemekten çekinmeyip hava durumunun öngörülebilir olmasını kanıtlamak istiyordur. Ama bilim çevresi bunun kahinlik olduğunu ve bilimsel olmadığını düşünmektedir. Cesur balon pilotu Amelia Wren kendisi gibi maceraperest kocasını bir balon yolculuğu sırasında kaybettiği için dünyaya küsmüştür. Yolları kesişen bu iki cesur insan bilgi ve becerilerini bir araya getirerek tarihte kimsenin uçmadığı kadar yükselecekleri tehlikelerle dolu bir balon yolculuğuna çıkacaklardır. Amelia (Felicity Jones) dul bir kadın olarak toplumun kendisine biçtiği rolü kabullenmeyip James’e (Eddie Redmayne) yardım etmeyi seçiyor ve bu tehlikeli yolculukta sık sık düşme tehlikesi geçiriyorlar. Ama uyaralım yükseklik korkusu olan kişiler bu sahnelerde fazla heyecanlanabilirler. Bu linki tıklayarak Prime Video'da izleyebilirsiniz. 

Defne Akman’dan iki farklı türde dizi
The Asunta Case, İspanya’yı sarsan 12 yaşındaki kız çocuğu Asunta Basterra cinayetini konu alıyor. Asunta, Eylül 2013’te Santiago de Compostela yakınlarında bir ormanlık alanda ölü bulunmuş, onu evlat edinen ebeveynleri Rosaria Porto ve Alfonso Basterra tutuklanıp, cinayetle suçlanmıştı. Soruşturma sırasında, Asunta'nın boğulmadan önce güçlü bir ilaçla uyuşturulduğunu gösteren birçok kanıt vardı. Hem Porto hem de Basterra 2015 yılında cinayetten suçlu bulunarak 18 yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Bu altı bölümlük gerçek suç türündeki dizi Netflix’te.   

Netflix’teki Dead Boy Detectives, çizgi roman severler ve Neil Gaiman hayranları için. Gaiman’ın yarattığı aynı isimli çizgi romana dayanan dizide iki yakın arkadaş ve hayalet Edwin Payne (George Rexstrew) ve Charles Rowland (Jayden Revri) esrarengiz meseleleri aydınlatıyor . Bu arkadaşlar, bir arada kalmak için kötü cadılardan, cehennemden ve bizzat Ölüm’den kaçmak dahil her şeyi yapacaklardır. Kahin Crystal (Kassius Nelson) ve arkadaşı Niko’nun (Yuyu Kitamura) yardımıyla ölümlüler diyarında paranormal olayların bazılarını çözebileceklerdir. Hayaletler, zombiler, kötü cadılar, şeytanlar ve karanlık namına ne ararsanız bu dizide. Bu linke tıklayarak Netflix'te izleyebilirsiniz. 

Muammer Brav ve festival filmleri
İstanbul Film Festivali için İstanbul’a gelip, bir 'Ustalık Sınıfı' dersi veren usta yönetmen Wim Wenders’in beş filmlik seçkisi MUBI’de yayında. Berlin Üzerinde Gökyüzü , Alice Kentlerde , Zamanın Akışında , Oda 666 , Tokyo -Ga , Wenders’in en iyi filmlerinden. Yönetmenin son filmi Perfect Days ’in de MUBI’de yayında olduğunu hatırlatalım.

Son Cannes Film Festivali’nin en iyisi, Oscar’ın En İyi Özgün Senaryo ödüllüsü, Bir Düşüşün Anatomisi (Anatomy of a Fall) , TV+’ta yayına girdi. Justine Triet’nin filminin başrol oyuncusu Sandra Hüller harika bir performansla büyüleyici.

Alman Sineması’nın ustalarından Christian Petzold’un son filmi Afire (Kızıl Gökyüzü) , bugünden itibaren MUBI’de. Dört genç ve bir yangın filmi sürüklüyor.

Spor Ekranı
Bugün: Süper Lig’de derbi akşamı
‣ Süper Lig: 16.00 Kasımpaşa-Samsunspor, Sivasspor-Konyaspor, 19.00 Hatayspor-Başakşehir, Fenerbahçe-Beşiktaş (Yayınlar beIN’de). 
‣ Premier Lig: 14.30 West Ham-Liverpool, 17.00 Fulham-Crystal Palace, Manchester United-Burnley, Newcastle United-Sheffield United, Wolverhampton-Luton Town, 19.30 Everton-Brentford, 22.00 Aston Villa-Chelsea (Yayınlar beIN’de).
‣ La Liga: 15.00 Las Palmas-Girona, 17.15 Almeria-Getafe, 19.30 Alaves-Celta Vigo (Yayınlar S Sport+’ta) 
‣ Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 7’nci etap İzmir’de. Saat 12.30’da başlayan etap TRT Spor ve Eurosport 2’den yayınlanıyor. 
‣ Snooker: Eurosport'ta saat 12.00'de Snooker Dünya Şampiyonası ikinci turda sabah seansı, 17.15’te öğle seansı, 20.45’te de akşam seansı başlıyor 
‣ NBA Play-Offlarında New Orleans Pelicans, Oklahoma City Thunder karşılaşması saat 22.30’dan itibaren S Sport’ta. 

Yarın: Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda final
‣ Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bugün İstanbul etabıyla sona erecek. 11.00’de başlayacak etabı Eurosport 2 ve TRT Spor yayınlayacak. İstanbul’da bazı yollar kapalı olacak, tekrar uyarmış olalım. 
‣ Süper Lig: 16.00 Pendikspor-Kayserispor, Alanyaspor-İstanbulspor, 19.00 Trabzonspor-Gaziantep FK, Çaykur Rizespor-Ankaragücü. (Yayınlar beIN’de).
‣ Premier Lig: 16.00 Bournemouth-Brighton, Tottenham- Arsenal, 18.30 Nottingham Forest-Manchester City. (Yayınlar beIN’de). 
‣ NBA Play-offlarında bu gece 22.30’da Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers karşılaşması var. Yayın S Sport’ta. 
(Hazırlayan: B. K.)

Bültenimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz!

Eğer beğendiyseniz bültenimizi lütfen paylaşınız. 

 Bu bülten size Gazete Oksijen bülten üyeliğiniz ve buradaki "eposta gönder" izniniz kapsamında iletilmiştir. Geri bildirimleriniz bizim için değerli. Bültenlerle ilgili geri bildirimlerinizi [email protected] adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Bülten almak istemiyorsanız tıklayın.   |   Abone bilgilerinizi güncellemek için tıklayın.

Çerez Politikası   |   Gizlilik Politikası   |   İletişim   |   Reklam

Gazete Oksijen 2024  © Levent Mahallesi, Karanfil Sokak, No:21, Beşiktaş / İstanbul