Apple'ın planı ne? iPhone 17 sonrası iki yıl yeni model çıkmayacak
Apple, 9 Eylül’de tanıtacağı iPhone 17 ile iPhone 4’ün 477 günlük en üst model rekorunu geçmeyi hedefliyor. Sızan bilgilere göre iPhone 17, yaklaşık 550 gün boyunca Apple’ın en üst seviye modeli olarak kalacak
Apple, 9 Eylül’de tanıtılması beklenen iPhone 17 ile uzun yıllardır kırılmayan bir rekora göz dikti. 2010’da piyasaya çıkan iPhone 4, 477 gün boyunca Apple’ın en üst düzey iPhone modeli olarak kalmış ve bu süre 15 yıldır kırılamamıştı.
Yeni modelin tanıtımıyla birlikte, standart iPhone 17’nin yanı sıra Air, Pro ve Pro Max versiyonlarının da piyasaya sürülmesi bekleniyor. MacRumors’un iddialarına göre bu dört model, Apple’ın Eylül etkinliğinde tanıtılacak.
Öte yandan şirketin tanıtım takviminde de değişiklik planladığı konuşuluyor. Söylentilere göre, iPhone 18 ve diğer yeni modellerin artık ilkbaharda duyurulması gündemde. Eğer bu takvim doğru çıkarsa, iPhone 17 yaklaşık 550 gün boyunca en üst düzey model konumunda kalacak ve iPhone 4’ün 477 günlük rekorunu geçecek. Karşılaştırma olarak, iPhone 11 Pro 399 gün, ilk nesil iPhone ise 378 gün zirvede kalmıştı.
Apple, 9 Eylül’de tanıtacağı iPhone 17 ile iPhone 4’ün 477 günlük en üst model rekorunu geçmeyi hedefliyor.