Telefonunuzu şarj ederken bataryasını öldürmeyin

Lityum pilleri inceleyen bilim insanlarının araştırmasından yola çıkan Washington Post, genel şarj etme alışkanlıklarının akıllı telefonları ömrünü kısalttığını yazdı. İşte uzmanlara göre batarya ömrünü uzatmak için izlenmesi gereken 5 yöntem

Galerinin tamamı için tıklayınız

Dünya genelinde her gün milyonlarca telefon alınıp satılıyor ve son teknoloji ile birlikte uzun yıllardır hayali kurulan ekranı katlanabilen telefonlar dahi hayatımıza girdi. Batarya ömrü noktasında ise büyük bir gelişme yok, sadece telefonlar çok daha hızlı şarj oluyor, ancak eski telefonlar gibi ömrü bir haftayı bulan bir akıllı telefon maalesef yok. Ancak kullanıcıların telefonlarını şarj ederken düştükleri pek çok hata var. Bataryasını gelişigüzel şarj eden ve bazı noktalara dikkat etmeyen kullanıcılar, aslında farkında olmadan telefonun ömrünü kısaltıyor, daha az batarya ömrüyle yola devam etmek durumunda kalıyor.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? İstanbul'da sabah 04.00'te özel karşılama Henry Cavill'ın yeni filmi gişede umduğunu bulamadı Bu ne ilk ne de son olacak Küresel ekonomi için neden önemli?