ABD Başkanı Trump: Cuma günü İstanbul'a gelebilirim

ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü İstanbul'a gelebileceğinin sinyalini verdi. Trump, 'Ben gitmezsem Putin gelmez demiştim, haklı çıktım' dedi

Geçtiğimiz günlerde Putin'in 'İstanbul'da ikinci bir barış görüşmeleri gerçekleşmeli talebi' sonrası Türkiye-Ukrayna-Rusya arasındaki diplomasi trafiğini artırdı. Zelenski, Putin olmadan kimse ile görüşmeyeceğini ifade ederken ABD Başkanı Trump, Putin gelirse İstanbul'a geleceğini söyledi. Dün akşam saatlerinde hem Rusya hem de ABD kanadı başkanların İstanbul'a gelmeyeceğini duyurdu. 

Bugün sabah saatlerinde ise Rus ve Ukrayna heyeti arasındaki temaslar İstanbul'da başladı. Görüşmeler devam ederken ABD Başkanı Donald Trump sıcak bir açıklama yaparak İstanbul'a gelme ihtimaline açık kapı bıraktı. Trump konuyla ilgili şöyle dedi: 

'Gerekirse Cuma günü İstanbul'a gidebilirim. Ben gitmezsem Putin gelmez demiştim, haklı çıktım'

Cuma günü İstanbul'da bir kritik görüşme daha var

16 mayıs tarihinde İran ve E3 ülkeleri (Almanya, İngiltere ve Fransa) arasında nükleer müzakereler gerçekleşecek. İran kanadı tarafından yapılan açıklamada  “ABD ile dolaylı görüşmeler devam ederken, Avrupa ile doğrudan temaslara da hazırız” dedi.

Görüşmeler normal şartlarda 5 mayıs tarihinde Roma'da yapılacaktı ancak ABD ile de temas kurmak isteyen İran müzakereleri erteleme gereksinimini duydu.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde 2026 fiyatları hesaplandı Maaşlardan yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme 2026'da Dünyanın en iyi 100 yemeği açıklandı Bu bölgelerden konut satın almayın, kiralamayın ABD vergileri siparişleri vurdu: Asya’da üretim sendeledi Bu fotoğraf bize çok şey anlatıyor