Apple ve Real Madrid arasında ortaklık: Sanal maç deneyimi VR sayesinde gerçek olabilir mi?
Apple Immersive Video teknolojisi, taraftarlara Real Madrid’in sahadaki ve antrenmanlardaki hayatını hiç yaşamadıkları şekilde gösterecek. Belgesel, kulübün yıllardır hayalini kurduğu sanal maç deneyiminin ilk adımı niteliğinde
Apple, dünya futbolunun en başarılı kulüplerinden Real Madrid hakkında bir Immersive Video belgeseli hazırladığını duyurdu. Belgesel, geçen ay Şampiyonlar Ligi maçında Juventus’a karşı çekilen görüntüleri kapsayacak ve taraftarlara kulübün iç dünyasına benzersiz bir bakış sunacak.
Belgesel, 30’dan fazla Blackmagic Immersive kamera kullanılarak çekildi. Apple, yapımın taraftarları “antrenmanlardan sahaya kadar kulübün en küçük ayrıntılarına kadar götüreceğini” ve “taraftarların daha önce hiç deneyimlemediği bir erişim seviyesi” sunacağını belirtti.
Real Madrid Başkanı Florentino Perez, GQ İspanya’ya verdiği röportajda, belgeselin kulübün “milyarlık” global taraftar kitlesini stadyuma teknolojiyle bağlamaya yönelik uzun vadeli planının sadece başlangıcı olduğunu söyledi. Perez, daha önceki röportajlarında da bahsettiği “Infinite Bernabeu” projesine atıf yaparak, bir gün tüm dünyanın sanal gerçeklik aracılığıyla Real Madrid maçlarını izleyebilmesini hedeflediklerini belirtti.
Canlı yayınlarda da kullanılabilir
Apple’ın Immersive Video teknolojisinin canlı yayınlarda da kullanılabileceği belirtiliyor. İlk bilinen canlı yayın deneyimi, önümüzdeki yıl seçili LA Lakers NBA maçları üzerinden gerçekleştirilecek. Bu yayınlar, Blackmagic URSA Cine Immersive Live kameralar kullanılarak yapılacak.
Apple, 2020 yılında NextVR’ı satın almış ve bu şirketin sanal gerçeklik ve immersive (bütünsel) yayın konusundaki deneyiminden yararlanarak Apple Immersive Video teknolojisini geliştirmişti.