Fransa'da emeklilik reformu karşıtları iktidar milletvekilinin kapısına duvar ördü

Fransa'da emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmayı içeren emeklilik reformuna karşı çıkanlar, iktidar partisi Rönesans milletvekili Violette Spillebout'un evinin kapısına yaklaşık 1 metre boyunda bir duvar ördü

Fransız basınındaki haberlere göre, emeklilik reformu karşıtları, Lille kentinde Rönesans partisi Milletvekili Violette Spillebout'un evinin kapısına 1 metrelik duvar ördü. Kapının önüne barikat kuran göstericiler "Herkes Spillebout'tan nefret ediyor" sloganları da attı. Milletvekilinin evinde kızının olduğu belirtilirken, adrese gelen polis örülen duvarı yıktı.

Lille Belediye Başkanı Martine Aubry, Twitter'dan milletvekilinin evinin girişine duvar örülmesine tepki göstererek, "Bayan Spillbout'un desteklediği siyasete ve siyaset yapma biçimine derinden katılmamakla birlikte, bu sabah evinde gerçekleştirilen duvarcılık operasyonunu kabul edilemez buluyor ve bunun için kendisine desteğimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Emeklilik reformu krizi

Fransa'da hükümetin emeklilik yaşını 2 yıl yükselterek 62'den 64'e çıkarmayı içeren yasa tasarısını oylama yapmadan Meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta patlak veren gösteriler devam ediyor. Gösterilere sert müdahale eden polis ile göstericiler arasında ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşanıyor. Ülke genelinde 16 Mart'tan bu yana düzenlenen protestolarda 1000'den fazla kişi gözaltına alınmıştı. Daha önceki 9 kitlesel gösteride milyonlarca kişi sokaklara inerek protestolar düzenlemişti.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi Dünya buna hazır değil Ödemden kurtulmanın 7 etkili yolu