'Generale de Gaulle' yerine 'Mamadou Dia': Senegal'de sömürge döneminden kalma cadde ve sokak isimleri değiştiriliyor

Senegal'de, başkent Dakar'daki 'Generale-de-Gaulle' bulvarının adı ülkenin ilk başbakanı Mamadou Dia'nın ismiyle değiştirilecek

Senegal'in başkenti Dakar'ın en önemli bulvarlarından biri olan ve 4 Nisan Bağımsızlık Günü gösterilerine ev sahipliği yapacak 'Generale-de-Gaulle' ismini taşıyan bulvarın 'Mamadou Dia' olarak adlandırılacağı duyuruldu.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, isim değişikliğinin yarınki bağımsızlık günü töreni sırasında yapılacağı kaydedildi. Ülkenin ilk başbakanı olarak 1960'da göreve gelen Mamadou Dia, ilk Cumhurbaşkanı Leopold Sedar Senghor ile 'bağımsızlığın babası' olarak kabul ediliyor.

Senegal, Fransa'da Charles de Gaulle iktidarı sırasında 1960'da bağımsızlığını kazanmıştı. Senegal'de geçen yıl seçilen Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye, sömürge döneminden kalma cadde ve sokak isimlerini değiştirmek istediğini aralık ayında duyurmuştu.

'Önce Allah'a, sonra milletimize emanetim' İstanbul'da bazı metro hatları Valilik kararıyla kapatıldı Bakan Şimşek'ten açıklama Kayıt işlemi de hukuksuz diplomaların iptali de… Dua Lipa, Levitating'e karşı açılan telif davasını kazandı Altın rekor tazeledi