Tunus'un önde gelen muhalefet figürü tutuklandı
Tunus'ta cumartesi günü düzenlenen bir protestoda, ülkenin önde gelen insan hakları aktivisti Chaima Issa'nın hakkında verilen 20 yıllık hapis cezası uygulanmak üzere tutuklandığı bildirildi
Tunus Cumhuriyeti'nin başkenti Tunus'ta cumartesi günü düzenlenen bir protestoda, gazeteci ve insan hakları aktivisti Chaima Issa'nın hakkında verilen 20 yıllık hapis cezası uygulanmak üzere tutuklandığı bildirildi.
Issa, Tunuslulara seslendi
Reuters'a konuşan Issa, "Tunuslulara sesleniyorum, yönetimi protesto etmeye ve reddetmeye devam edin. Biz sizin için özgürlüğümüzü feda ediyoruz" dedi. Reuters, sosyalist siyasi parti Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin başkanı Necib Çebbi'nin de tutuklanmasının beklendiğini aktardı. Beş yıl hapis cezası alan muhalif Ayachi Hammami ise "Hapishaneye hazırız, korkmuyoruz" açıklamasında bulundu.
40 kişi hakkında 45 yıla varan hapis cezası
Bir temyiz mahkemesi, Issa ve muhalefet lideri Jawahar Ben Mbarek’in de aralarında olduğu 40 kişiyi Cumhurbaşkanı Kais Saied’i görevden uzaklaştırmaya yönelik iddialar kapsamında dört yıldan 45 yıla kadar değişen hapis cezasına çarptırdı. Suçlananlardan 20’si yurt dışına kaçtı ve gıyaben yargılanarak hüküm giydi.
İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü, cezaların derhal iptal edilmesi çağrısında bulundu.