Bankacılık krizi yatışırsa doların ateşi yükselir

ABD doları, bankacılık krizine ilişkin endişelerin azalmasının yatırımcıların daha riskli para birimlerine olan iştahını canlandırmasıyla üst üste ikinci gün geriledi. Bankacılık krizinin iyice kaybolması halinde Fed'in agresif faiz indirimi politikasına dönmesi ise doları yeniden tırmandırabilir

Yatırımcılar, First Citizens BancShares'in batık kredi kuruluşu Silicon Valley Bank'ın tüm mevduat ve kredilerini satın alma anlaşmasından ve son seanslarda küresel bankacılıkta başka çatlakların ortaya çıkmamasından teselli buldu.

Yedi haftanın en düşük seviyesinde

Para birimini altı rakibine karşı ölçen dolar endeksi gün içinde %0,31 düşüşle 102,43 seviyesine gerileyerek Perşembe günü gördüğü yaklaşık yedi haftanın en düşük seviyesi olan 101,91'e yaklaştı. Londra'daki TraderX stratejisti Michael Brown, "Bugün ticarette kesinlikle olumlu bir eğilim var. Sanırım bankacılık çöküşüyle ilgili haberlerin kesilmesi doğrudan piyasalara olumlu yansıdı" dedi.

Reuters'ın haberine göre Euro Bölgesi devlet tahvili getirilerinin Salı günü yükselmesiyle euro, dolar karşısında beş günün en yüksek seviyesine tırmandı.

TraderX'ten Brown, dolardaki son satışların aşırıya kaçmış olabileceği konusunda uyardı. Dolar, bazı para birimleri karşısında Mart ayındaki en yüksek seviyesinden %3'ten fazla değer kaybetti. Brown ayrıca "Piyasa, özellikle politika yapıcılar bu yıl (faiz) indirimlerinin gerçekleşmeyeceği konusunda kararlıyken, FOMC görünümünü güvercin olarak yeniden fiyatlandırırken dolar çok hızlı hareket etmiş gibi görünüyor" dedi.

Bankacılık krizi bittiğinde doların ateşi yükselir

Brown sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bankacılık krizi yatışırsa, ki öyle görünüyor, bu Fed'i şahin duruşunu sürdürme konusunda cesaretlendirecek ve doları yükseltecektir."

Geçtiğimiz hafta, Fed faiz oranlarını 25 baz puan artırdı, ancak bankacılık sektöründeki çalkantılar nedeniyle görünüm konusunda temkinli bir duruş sergiledi. Bununla birlikte, Fed Başkanı Jerome Powell, gerekirse daha fazla faiz artışı için kapıyı açık tuttu.

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın İngiltere'nin Silikon Vadisi Bankası ve Credit Suisse'in çöküşüyle bağlantılı stres yaşamadığını söylemesiyle iki ayın en yüksek seviyesinde seyrederek günü %0,4 artışla tamamladı.

Binance kripto paraları aşağı çekti

Kripto para birimlerinde Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'deki sorunların ardından bir önceki seanstaki %3'lük düşüşten toparlanarak %0,81 artışla 27.362 dolar seviyelerine yükseldi. Binance ve kurucusu, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından dava edildi. Borsa ayrıca Pazartesi günü bazı işlemleri geçici olarak askıya almak zorunda bırakan teknik bir aksaklık yaşadı.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi Dünya buna hazır değil Ödemden kurtulmanın 7 etkili yolu