Doğan Holding'den Karel hamlesi

Doğan Holding (DOHOL) çatısı altındaki Öncü Girişim Sermayesi, Tunaoğlu Ailesi'nin yönetimindeki Karel Elektronik'e (KAREL) ait yüzde 40 hisseyi 728 milyon 800 bin TL bedelle satın almak için anlaşmaya vardı

Doğan Holding'den KAP'a yapılan açıklamada gruba ait Öncü Girişim'in, Karel Elektronik'e ait yüzde 40 hisseyi 728,8 milyon TL bedelle satın almak için anlaştığı bildirildi. Bu paylar şirketin sermayesini yüzde 40'ına ve oy haklarının da yüze 60,7'sine denk geliyor. Bu satınalma sonrası Doğan Holding, Karel'de hakim ortak haline geliyor.

Öncü Girişim, işlem için 670 milyon TL’yi satıcı hissedara ödeyecek, 58,8 milyon TL ise yapılması planlanan sermaye artırım işleminde satıcı hissedarlar adına ödenecek. Kapanış işlemleriyle birlikte Karel’in sermayesi yüzde 101,5 oranında ve bedelli artırılarak 402,9 milyon TL’ye çıkarılacak.

Hisse başı 9,11 TL'den anlaşma

Açıklamada “202,9 milyon TL tutarındaki bedelli sermaye artışının ortaklara rüçhan hakları kısıtlanmaksızın hisse senetlerinin nominal değeri üzerinden (1,00 TL) kaydileştirme sistemi esasları çerçevesinde kullandırılması planlanmaktadır” ifadesi kullanıldı. İşlem hisse başına 9,11 liradan gerçekleşecek. Karel Elektronik hisseleri salı gününü 13,94 liradan kapamıştı. Bu anlaşma son kapanışa göre yaklaşık yüzde 35 iskontoyu ifade ediyor.

Daiichi’nin de % 75’i Karel'e geçiyor

İşlemle eş zamanlı olarak Karel, Daiichi Elektronik’in yüzde 75 hissesini devralmada da anlaştı. Sözleşme gereği aynı zamanlı olarak, Karel tarafından Daichi Elektronik’in yüzde 75 hissesinin devralınmasına ilişkin sözleşmenin de Karel ve Daiichi arasında imzalandığı belirtildi..

Karel hissedarına çağrı yapılacak

Devir işlemleri, SPK ve Rekabet Kurulu ile diğer makamların onayı sonrası gerçekleşecek. Gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından devir tamamlanacak. Devrin gerçekleşmesinin ardından Doğan Holding’in Karel’in oy çokluğunu alması nedeniyle diğer ortaklara çağrıda bulunacak. Açıklamada Karel’in hisse devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu başvuruyu SPK’ya yapacağı belirtildi.

3 bin 500 çalışanı var

Tunaoğlu Ailesi tarafından 1986’da Ankara’da kurulan Karel, 5 önemli faaliyet alanında hizmet veriyor. Şirket, özellikle bulut tabanlı iletişim ve nesnelerin internetini kapsayan telekom çözümleri, savunma sanayi iletişim çözümleri, telekom altyapı projeleri, otomotiv elektroniği ve elektronik kart üretimi alanında pazarda söz sahibi konumda bulunuyor. Yaklaşık 3 bin 500 çalışanıyla Ar-Ge’den tasarıma, üretimden satış sonrası hizmetlere kadar tüm süreçleri yürüten Karel, dünya standartlarında bir Ar-Ge ve üretim yeteneğine sahip.

Göğüş: Emin adımlarla büyüyoruz

Karel ile ortaklık anlaşmasını değerlendiren Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, “Özellikle yenilenebilir enerji, sanayi, teknoloji, mobilite ve fintech alanlarında büyümeyi hedefliyoruz. Katma değerli yeni işlere ve farklılık yarattığını ispat etmiş firmalara yatırım yaparak varlık yapımızı güçlendiriyoruz. Mevcut portföyümüzün içerisinde değer yaratma potansiyeli yüksek şirketlerimizi büyüterek geleceğin işlerine yatırım yapıyor, hızlı ve emin adımlarla büyüyoruz. Ülkemizde endüstrinin ve iletişimin dijitalleşmesine büyük önem veriyor ve bu konuda öncü konumda olmak istiyoruz. Teknoloji yatırımları Türkiye için çok önemli bir fırsat. Bu nedenle Karel ile başlattığımız bu ortaklıktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

Batıkent metrosunda patlama yaşandı Yenidoğan çetesi skandalı 4 ile daha sıçradı Dervişoğlu'ndan 'Bakırhan'a alkış' sorusuna yanıt: Bahçeli’nin yaptığı hiçbir şey beni şaşırtmaz Kürtlere TC devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum Bakanlık satışını yasakladı Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı