DP Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt: Mehmet Şimşek spekülasyon yapıyor, SPK harekete geç

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in borsa açıklamalarının ardından BIST 100 endeksinin düşmesini eleştirdi. Enginyurt "Şimşek spekülasyon yapıyor. SPK harekete geç" dedi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarının ardından düşen borsa için SPK'yı göreve çağırdı. Şimşek açıklamasında "Belki bu pakette değil ama bir sonraki pakette muhtemelen borsa kazançlarının da vergilendirilmesini çalışıyoruz" dedi.

Şimşek'in açıklamalarının ardından BIST 100 endeksinde yüzde 3'e yakın düşüş yaşandı.

SPK harekete geçsin çağrısı

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi. Enginyurt paylaşımında "Şimşek spekülasyon yapıyor. SPK harekete geç" ifadelerine yer verdi.

Enginyurt X'ten yaptığı paylaşımın tamamında şunları kaydetti:

"Borsa çöküyor, Erdoğan ekonomi iyi diyor. Mehmet Şimşek, borsadan vergi alacağız dedin sustun. BİS çöküşe geçti. Vergi alacağım demek manipülasyon değil mi? Şimşek spekülasyon yapıyor. SPK harekete geç. Bu Milletin batmasından zevk mi alıyorsunuz? Allah perişan etsin sizi"



İşte ilçe ilçe İstanbul'un zemin haritası İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem Pınar Eczacıbaşı hayatını kaybetti Adile Naşit'in yeğeni Naşit Özcan vefat etti Mustafa Kemal Atatürk sergisi hiç görülmemiş fotoğraflarla İstanbul’da açıldı Biniş kartı ve check-in tarih oluyor