Mehmet Şimşek: Türkiye 2024'te üç büyük kuruluştan not artırımı alan tek ülke

Fitch, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan BB-'ye yükseltti, kredi görünümünü ise pozitiften durağana çekti. Not artırımı sonrası açıklamalar üst üste geldi. Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye’nin 2024'te üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülke olduğuna dikkat çekti

Türkiye’de piyasaların merakla beklediği açıklamada geldi. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu yükseltti. Fitch’ten yapılan açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun B+’dan BB-‘ye yükseltildiği, not görünümünün ise durağan olarak belirlendiği aktarıldı.

Şimşek: Ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız

Fitch’in not artırım kararını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz. Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız" dedi. 

Ticirat Bakanı Ömer Bolat ise not artırımı için "Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerinde yaşanan iyileşmelerin uluslararası arenada da kabul gördüğünü bir kez daha göstermektedir" dedi. Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • Özellikle enflasyondaki düşüş, milli gelirdeki artış, dış ticaret ve cari işlemler açığındaki iyileşmeler, finansal istikrarı sağlama yönündeki kararlı adımlarımız, döviz rezervlerindeki artış ve toplumsal refahın adil dağılımı için sarf ettiğimiz çabalar, ekonomimizdeki dengelenme ve istikrar sürecini güçlendirmektedir.
  • Bu olumlu gelişmeler, ülkemizin sürdürülebilir büyüme potansiyelini ortaya koyarken, uluslararası güvenilirliğini de pekiştirmektedir. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu başarıya katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'e, tüm Bakan arkadaşlarımıza ve emek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.
Villası kesici tel örgülerle çevrili olduğundan giremedik Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu Erzurum'a mevsimin ilk karı yağdı: Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü Tüm dünyada acil durum ilan etti Amca Salim Güran beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirildi