Türkiye-Gürcistan Serbest Ticaret Anlaşması'nın menşe kuralları revize edilecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Gürcistan'a giderek Cumhurbaşkanı ve Başbakan nezdinde temaslarda bulunacak. Bakan Bolat, Türkiye-Gürcistan Serbest Ticaret Anlaşması'nın menşe kurallarının revize edileceği kararı imzalayacak

Bakan Bolat, yarın gerçekleştirilmesi planlanan Gürcistan ziyareti öncesinde sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Ziyaretin Cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleşeceğini belirten Bolat, Türkiye ile Gürcistan arasında belirlenen 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak amacıyla somut adımların ele alınacağını belirtti.

Bolat, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yarın Gürcistan'a gerçekleştireceğimiz resmi ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanlığı düzeyinde, iki ülke arasında belirlenen 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için atılacak somut adımları ele alacağız inşallah. Cumhurbaşkanı ve Başbakan nezdinde yapacağımız görüşmelerin yanı sıra, iş dünyası temsilcileriyle de bir araya gelerek ortak vizyonumuzu ve yeni işbirliklerini değerlendireceğiz.

Türkiye-Gürcistan Serbest Ticaret Anlaşması’nın menşe kurallarına dair imzalayacağımız revizyon kararıyla; iki ülke ticaretinin ve bölgesel tedarik zincirlerinin daha güçlü, daha sürdürülebilir şekilde ilerlemesini hedefliyoruz. Ülkemizin bölgesel ticaretteki liderliğini pekiştirecek bu temasların hayırlara vesile olmasını diliyorum"



İsrail İran'ın Şahrud bölgesindeki füze motoru üretim tesisini vurdu Seferihisar'da 1 mahalle tahliye edildi Günay Teyze, 1 milyonluk soruyu açtırdı Kadınlar neden orgazm taklidi yapar? Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı 68 mahallede 16 bina yıkıldı, 1 kişi öldü, 29 yaralı var