“Uluslararası arenada örnek olmak için çalışıyoruz”

Akbank, global bankalar arasında ilk 5 içinde

Toplumun gelişmişlik düzeyini belirleyen kriterlerin başında, kadının iş hayatına katılım oranı geliyor. Çeşitli araştırma kuruluşları tarafından da her yıl, kadınların çalışma hayatına katılımlarını belirleyen araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmalardan sonuncusu ise Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) tarafından yapıldı. “Gender Balance Index 2021 – Cinsiyet Dengesi Endeksi 2021” araştırmasında küresel finans kuruluşları değerlendirildi. Araştırmada Akbank, global bankalar arasında ilk 5 içinde yer aldı. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, elde edilen başarıyı “Akbank kültürünün uluslararası arenada örnek olması için çalışırken, Türkiye’nin geleceğini yaratmada üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle cinsiyet eşitliği ile ilgili verilerimizi ve uygulamalarımızı, paydaşlarımızla en şeffaf şekilde paylaşmayı hedefliyoruz. Kapsayıcı uygulamalarımızın uluslararası kurumlarca tasdik edilmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

“Rol model oluyorlar”

Suzan Sabancı Dinçer, attıkları her adımda cinsiyet eşitliği hassasiyetiyle hareket ettiklerini söyledi: “Çalışma arkadaşlarımızın yüzde 53’ü kadın. Bire bir müşteri teması olan ekiplerimizde bu oran yüzde 56. Teknoloji üretimindeyse yüzde 40 ki bu dünya standartlarına göre çok yüksek bir oran. Üst düzey yönetici pozisyonlarımızın önemli bir kısmının da kadınlar oluşturuyor. Kendilerini ispatlayan Akbanklı kadınlar yalnızca sektörümüzde değil her alanda rol model oluyorlar” dedi.

“Gurur duyuyoruz”

Suzan Sabancı Dinçer, sürdürülebilirliğin iş stratejilerinin merkezinde yer aldığını ifade etti: “Türkiye’de sürdürülebilirlik alanında uzun vadeli hedefler veren ilk mevduat bankası olmaktan gurur duyuyoruz. Akbank’ın A’dan Z’ye her noktasını sürdürülebilirlik vizyonumuzla kurgularken cinsiyet eşitliği ve fırsat eşitliği hassasiyetlerimizi de her alana yansıtma fırsatı buluyoruz. Cinsiyet eşitliği alanındaki farkındalığın artırılmasına öncülük etmeye devam edeceğiz.”
Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi