Korkularınla yüzleş

Sırlarla dolu bir kasabada, makus talihini yenme arzusunu anlatan Prime Video dizisi Panic, ergenliğin karanlık yüzünü keşfetmeye çağırıyor

Defne Akman
defnettinhanim@gmail.com Panic aslında yapacak hiçbir şeyin olmadığı, Teksas’ın kuş uçmaz kervan geçmez bir kasabasında ergenler tarafından can sıkıntısından icat edilmiş bir oyun. Kasabadan kurtulmak isteyen gençler, bu ölüm kalım savaşına girerek büyük ödülü kazanmaya çalışmaktadır. Ancak bu yıl para ödülü artınca bununla birlikte oyun da daha ölümcül bir hal alır. En derin, en karanlık korkularıyla yüz yüze gelen oyuncular, kazanmak için nelerden vazgeçmek zorunda kalacaklarına karar vereceklerdir.

Kitap bizde de çıktı

Kahramanımız Heather Nill (Olivia Welch) önceki yıl iki gencin ölümüyle sonuçlanan bu tehlikeli oyuna aslında katılmayı istemez. Ancak evdeki durumlar zora girince, şartlar onu bu yarışa zorluyor. Kaybedecek hiçbir şeyinin olmaması ise, belki de kazanmak için ihtiyacı olan tek şey oluyor. Bu azılı rekabetin içinde Heather’ın yanı sıra en iyi arkadaşı Natalie Williams (Jessica Sula), esrarengiz havalı çocuk Dodge Mason (Mikes Faist) ve kasabanın psikopatı Ray Hall (Ray Nicholson) ve diğerleri de yer alıyor. Diğer yandan polis, Şerif Cortez (Enrique Murciano) ve yarışmaya katılmaması için Heather’a yalvaran arkadaşı Bishop Mason (Camron Jones) gibi bu çılgın oyunun durması için çalışanlar da vardır. Sırlarla dolu bir kasabada, makus talihini yenme ve başarma arzusunu anlatan Panic, bizleri ergenliğin karanlık yüzünü keşfetmeye davet ediyor. Lauren Oliver’ın genç yetişkinlere yönelik çok satan kitabından uyarlama dizi, bugün Prime Video’da. Senaristliğini yine yazarın üstlendiği bu 10 bölümlük gençlik dizisiyle beraber, ağırlıklı olarak yetişkin ve çocuklara yönelik içerikler yer alan Prime Video, farklı bir seyirci kitlesine de hitap ediyor. İlk gençlik yıllarının heyecan ve yalnızlığını bilen tüm gençlerin ve yetişkinlerin, yüreği ağzına gelerek izleyeceği bir dizi.

Gençlik ekranda duman

Ginny & Georgia 15 yaşındaki Ginny, kendini çoğu zaman 30 yaşındaki annesi Georgia’dan daha yetişkin hissetmektedir. (Netflix) Riverdale Archie’nin modern uyarlamasında, Archie, Veronica, Betty, Jughead ve diğer Riverdale sakinlerinin hayatlarını izliyoruz. (Netflix)
Stranger Things
Stranger Things 1980’lerin Indiana’sında, bir çocuğun ortadan kaybolmasının ardından, arkadaşları, ailesi ve polis olanları soruşturmaya başlar. (Netflix) 13 Reasons Why Jay Asher’ın aynı adlı romanından uyarlama dizide, sınıf arkadaşı Hannah’ın intiharına nelerin yol açtığını aydınlatmaya çalışan Clay Jensen’i takip ediyoruz. (Netflix) The Edge of 17 Liseli Nadine, abisi Darian en yakın arkadaşı Krista ile birlikte çıkmaya başlayınca kendisini yalnız hissetmektedir. Derken Erwin ile tanışır. (Netflix)
Euphoria
Euphoria  Sosyal medya, travmalar, uyuşturucular dünyasında tünelin sonundaki ışığı bulmaya çalışan bir grup genç öğrencinin hikayesi. (BluTV) The End of the Fxxxing World  Charles Forsman’ın aynı adlı çizgi romanına dayanan aklı karışık iki aykırı ergenin yol hikayesi. (Netflix)
Aşk 101
Aşk 101 1990’ların İstanbul’unda, bir grup gencin aşkı ve hayatı keşfetme hikayesi. Merakla beklenen Aşk 102 yayına girmeden hazırlığınızı yapın. (Netflix)
Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi