Alper Gezeravcı

Türkiye’nin İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979’da Mersin’in Silifke İlçesinde doğdu. Babasının öğretmen olması nedeniyle çocukluk döneminde çeşitli il ve ilçelerde ikamet etti. 1993 yılında Işıklar Askeri Lisesi’ne, 1997 yılında Hava Harp Okulu’na girdi. 2001 yılında teğmen olarak mezun oldu ve Hava Kuvvetleri’nde F-16 pilotu olarak eğitim aldı; kıtada göreve başladı.

TÜBİTAK, Gezeravcı'nın biyografisi için şu bilgileri paylaşıyor: Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Daha sonra ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsünde harekât araştırması alanında yüksek lisans yaptı. Ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığında F-16 pilotu ve standardize filo akademik kol komutanı olarak görev yaptı.

29 program yaptık, bundan kimse gocunmamalı
Alper Gezeravcı: Uzaydaki yerimizi adım adım almaya başladık Gezeravcı'ya yeni görev
Gezeravcı Ankara'ya dönüyor "Merhaba Dünya! Ben geldim" Bakan Kacır: Türkiye ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açtı İlk Türk astronot Alper Gezeravcı dünyaya dönüyor Dönüş saati belli oldu Alper Gezeravcı: Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı Alper Gezeravcı Türkiye'nin üzerinden geçecek Yüzümüzdeki mutluluk bu şekilde yansımış Sahte hesap gündeme oturdu Axiom-3'ü Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bekleyenler Alper Gezeravcı'nın uzay seyahati dünya basınında Ünlülerden Alper Gezeravcı paylaşımları Tarihi yolculuk başladı: Uzayda 14 gün nasıl geçecek? TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevine ilişkin açıklama Türkiye'nin tarihi uzay yolculuğu resmen başladı Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama Ailesiyle vedalaşan Gezeravcı uzay aracına hareket etti