Cevdet Yılmaz

28 Mayıs'ta yapılan ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından kurulan kabinede Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevini üstlenen Cevdet Yılmaz, 1967'de Bingöl'de dünyaya geldi.

ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü'nü birincilikle bitiren Yılmaz, yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüten Cevdet Yılmaz, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı'da yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

Yılmaz, 23, 24, 26 ve 27. Dönemlerde Bingöl, 25. Dönem'de Diyarbakır Milletvekili seçildi. Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanlığı da yapan Cevdet Yılmaz, 60. Hükümet'te Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükümetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

AK Parti MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya, Dış İlişkiler ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kamuda tasarruf paketinin etkisi güncellenen OVP'de görülecek
Son 3 yıl içindeki en yüksek haftalık rezerv artışını yaşadık Cari dengelerimizi yarı yarıya iyileştirdik
Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili çalışma yapılıyor Döviz üzerinden oluşturulan spekülasyonların rakamsal bir zemini yok Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık, hiç kimseyi ötekileştirmedik Sandıklara sahip çıkalım, milli irade hırsızlığı yapanlara fırsat vermemeliyiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Öncelikli konumuz enflasyonu düşürmek Reel ekonomide gayet iyi gidiyoruz ama fiyat istikrarında istediğimiz yerde değiliz Yılın ikinci yarısında artış olacak Yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüşü göreceğiz Özel bankalara çağrı "AK Parti Kürtlerin partisidir" Enflasyondaki ivme kaybını gelecek aylarda net göreceğiz Kimsenin aracılığına ihtiyacımız yok Yılmaz: Hedef cari açığın finansman kalitesini artırmak Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadele 2025'te hızlanacak Türkiye ekonomisi dünyaya kıyasla çok iyi performans gösteriyor Yatırımla ilgili 57 maddelik eylem planı yarın duyurulacak 2025'te yüzde 15'ler civarında 2026'da tek haneli rakamlara ulaşacağız