Mehmet Şimşek

Batman'da 1967 yılında doğan Mehmet Şimşek, ilk ve orta öğrenimini Batman merkezde, liseyi ise Gercüş'te tamamladı. Şimşek, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Şimşek, 1993 yılında Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini aldı. Ardından Türkiye, ABD ve İngiltere'de önde gelen finans kuruluşlarında çalışan Şimşek, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti'den Gaziantep Milletvekili seçildi.

Bu tarihten sonra kurulan 60. Hükümet'te Hazineden sorumlu Devlet Bakanı olan Şimşek, Mayıs 2009'da ilan edilen kabine değişikliğiyle Maliye Bakanı olarak görevlendirildi. 64. Hükümet'te Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Şimşek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan yeni hükümette de ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı görevini yürüttü.

İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babası.

Programımız çalışıyor, makro finansal istikrar güçleniyor
Bakan Şimşek OECD toplantıları kapsamında ikili görüşmelerde bulundu Bakan Şimşek: Türkiye'nin küresel ticaretteki yerini daha da güçlendireceğiz
Her zaman arkasındayız Yeşil dönüşüm Türkiye için gereklilik Türkiye sahalara döndü Şimşek 'Ortada abartılacak bir şey yok' dedi Türkleri değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyet Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten ABD'de kiritk görüşme Türk varlıklarına iyi bir ilgi var Derdimiz memlekete hizmet Günü kurtarmak dışında yapılan bir şey yok Dünya Bankası ile ekonomik işbirliği yürürlüğe girdi Bakan Şimşek: OVP'de öngördüğümüzün oldukça altında cari açık bekliyoruz Şimşek'e tam itimadım var "Şimşek havanda su dövüyor" Döviz piyasasındaki dalgalanma geçici olarak görülmeli 'Notumuz daha da yükselecek' Kira sözleşmeleri e-Devlet'e girecek Kredi kartlarında rekor