Yılmaz Tunç

28 Mayıs'ta ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından kurulan kabinede Adalet Bakanı olan Yılmaz Tunç, 1971'de Bartın'da doğdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tunç, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında tamamladı.

AK Parti'den 23, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Bartın Milletvekili seçilen Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerinde de bulundu.

İngilizce bilen Tunç, evli ve üç çocuk babası.

Bir kişinin tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez
Önce AYM kararlarını uygulamakla işe başlasın Kimse yargıya parmak sallayamaz
Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde başörtülü öğrenciye görev verilmediği iddiasına soruşturma Çocukları korumak için tedbir almakla yükümlüyüz Türkeş'ten Kavala açıklaması Türk bayrağına saldırılara ilişkin re'sen soruşturma başlatıldı Bağımsız ve tarafsız yargı adaleti tecelli ettirecek Milletin sinir uçlarıyla oynarsanız soruşturma ile karşılaşırsınız Terörle arasına mesafe koyamazsa kaçınılmaz olur Devralınan belediyelerin borç yükü 100 milyar lira Bakan Tunç: Halkımızın alım gücünü yükselttik Anayasal yasak mı var? Adalet Bakanı Tunç: Türkiye'nin kanunları çağın en modern kanunları Temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdık Eylem Tok ve oğlu Mısır'dan ABD'ye gitti Adalet Bakanı Tunç: Mısır'a kaçan Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılıyor Türkiye'de demokrasinin standartlarını hep yükselttik, özgürlükleri arttırdık Adalet Bakanı Tunç: Kira artışında yüzde 25 sınırı Meclis'in takdirinde Bugünkü yargı her zamankinden daha bağımsız ve tarafsız