Japon sanatçı Yayoi Kusama ve Louis Vuitton tekrar bir arada

Puantiye prensesi olarak adlandırılan Japon sanatçı Yayoi Kusama ile Fransız modaevi Louis Vuitton bir kez daha beraber koleksiyon hazırlıyor. Yayoi Kusama ayakkabılardan çantalara, aksesuarlara kadar her şeyi paha biçilmez sanat eserlerine dönüştürecek

2012 yılında markanın çehresini değiştiren tasarımcısı Marc Jacobs sayesinde işbirliğine giden Japon çağdaş sanatçı Yayoi Kusam ve moda devi Louis Vuitton tekrar bir koleksiyona imza atmaya hazırlanıyor. Koleksiyona ait ilk ipuçları Louis Vuitton'un sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Tasarımlarda bal kabağı şeklinde yeni şekil tasarımı, Louis Vuitton’un dama desenlerinin üzerine eklenen renkli puantiyeler ve konstrast çalışmalar öne çıkarken ilk iş birliğinde olduğu gibi Louis Vuitton mağazalarının yine vitrinleri sanatçının tasarımlarıyla donatılacak.

Öte yandan Louis Vuitton, Yayoi Kusama ile iş birliğiyle Tokyo'da fiziksel kurulumlar ve artırılmış gerçeklik aktivasyonlarının bir karışımını içeren çeşitli etkinlikler başlattı. Moda devi Tokyo Kulesi, Zojoji Tapınağı ve Tokyo istasyonu gibi önemli noktaların yer alacağı şehir çapındaki bir etkinlikle ocak ayında mağazalara çıkacak olan 93 yaşındaki Japon sanatçıyla ikinci koleksiyonunu tanıtacak. 

Puantiyeli sanatçı: Kusama

Yayoi Kusama, henüz 10 yaşındayken görmeye başladığı halüsinasyonları resmetmeye başladı. 1957 yılında 28 yaşındayken ABD’ye taşınan sanatçı rahatsızlığı ilerlediği için Japonya’ya geri dönerek psikiyatri kliniğinde yaşamaya başladı. Fakat Kusama’nın New York yılları, onun resimsel karakterinin biçimlenmesini sağlar. Japonya'ya döndükten sonra da sanatına ara vermeden puantiyeleri resmetmeye devam eden Kusama'nın en uzun soluklu serisi olan Sonsuzluk Ağları, tekrarlanan, kavisli fırça darbelerinden oluşan soyut eserlerdir. Yıllar sonra 2008 yılında bu resimlerinden biri Christie’s müzayedesinde açık artırmaya çıkar. Yaşayan bir kadın sanatçı için rekor bir meblağ olan 5.1 milyon dolara alıcı bulur. 

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi