Mariupol çelik fabrikasındaki ağır yaralı askerlerin tahliyesi için müzakereler başladı

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk çelik fabrikasında ablukaya alınmış ağır yaralı Ukraynalı askerlerin tahliyesi için müzakerelerin başladığını söyledi. Ancak müzakere süreci zorlu ve tüm askerleri kapsamıyor

Victoria Kim/ The New York Times

Kuşatma altındaki fabrikada mahsur kalan askerlerin akrabaları güvenlikleri için kamuoyuna demeçler vermeye devam ederken, Ukraynalı yetkililer Rus mahkumlar karşılığında Mariupol'deki Azovstal Çelik Fabrikası'ndan en ağır yaralı askerlerin tahliyesi için görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

38 asker yürüyemiyor

Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, Facebook'ta yaptığı bir paylaşımda, yetkililerin yürüyemeyen 38 askerin tahliyesi için pazarlık yaptığını söyledi. Son günlerde, giderek azalan yiyecek, su ve ilaçla haftalarca orada barınan birkaç yüz sivil, uluslararası yardımla fabrikayı terk etmeyi başarmıştı.

Aileler protesto düzenliyor

Azovstal'da hala mahsur kalan askerlerin aileleri, bu hafta başkent Kiev'de protesto gösterilerine katılarak kaderlerine dikkat çekti. İki askerin eşleri, çarşamba günü Vatikan'da Papa Francis ile bir araya gelerek kocalarının sağ salim kurtarılması için yardım istedi. Eşlerden biri olan 29 yaşındaki Yulia Fedosiuk, The New York Times'a, Rus kontrolü altındaki Mariupol şehrinde direnişin son kıvılcımı olan tesiste hala 3 bin kadar askerin olabileceğini, yaklaşık 600 askerin yaralandığını söyledi.

Sadece yaralı askerler için geçerli

Vereşçuk müzakerelerin zor olduğunu ve yetkililerin adım adım ilerlediğini söyleyerek beklentileri azaltmaya çalıştı. Sadece 38 ağır yaralı savaşçının tartışıldığını ve tesisteki diğer yüzlerce asker hakkında henüz müzakere gerçekleşmediğini söyledi. Bu hafta bir bölge valisi tesisin hala neredeyse aralıksız hava ve topçu bombardımanına maruz kaldığını söyledi.

 © 2022 The New York Times Company

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi