NYT yazdı: Kennedy Jr. ile ilişkisi siyaset muhabirini işinden etti

New York Magazine dergisinin siyaset muhabiri Olivia Nuzzi, eski başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. ile kişisel ilişkisini ifşa etmesinin ardından izne çıkarıldı. NYT'nin haberine göre Nuzzi, Kennedy ile ilişkisini editörlerine anlattı

Katie Robertson / New York Times

New York dergisinin yıldız siyaset muhabiri, eski başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. ile kişisel ilişkisini ifşa etmesinin ardından izne çıkarıldı. New York dergisi internet üzerinden yaptığı açıklamada, Washington muhabiri Olivia Nuzzi'nin kısa bir süre önce derginin editörlerine “kampanya hakkında haber yaparken 2024 kampanyasıyla ilgili eski bir kişiyle” ilişkiye girdiğini kabul ettiğini söyledi. Dergi, söz konusu ilişkinin “derginin çıkar çatışmaları ve açıklamalara ilişkin standartlarının ihlali” olduğunu belirtti.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kişi, ilişkinin ağustos ayında bağımsız başkanlık adaylığını sonlandıran ve o zamandan beri eski başkan Donald Trump'ı destekleyen eski bir Demokrat olan Kennedy ile olduğunu doğruladı. Trump'ın kampanyası, kasım ayında seçimleri kazanması halinde Kennedy'yi geçiş ekibine dahil etti. New York dergisi Nuzzi'nin çalışmalarını incelediğini ve “herhangi bir yanlışlık ya da önyargı kanıtı” bulamadığını söyledi. Dergi, “Nuzzi şu anda dergiden izinli ve dergi daha kapsamlı bir üçüncü taraf incelemesi yürütüyor” dedi.

'İlişki ifşa edilmeliydi'

Nuzzi, The New York Times'a yaptığı açıklamada, bu yılın başlarında eski bir haber figürü ile aralarındaki ilişkinin kişiselleştiğini söyleyerek "Bu süre zarfında söz konusu kişi hakkında doğrudan haber yapmadım ya da onu kaynak olarak kullanmadım. İlişki hiçbir zaman fiziksel değildi ancak bir çatışma görüntüsünü önlemek için ifşa edilmeliydi. Bunu hemen yapmadığım için çok pişmanım ve hayal kırıklığına uğrattığım kişilerden, özellikle de New York'taki meslektaşlarımdan özür dilerim" dedi.

Kennedy'nin bir temsilcisi ise "Bay Kennedy Olivia Nuzzi ile hayatında sadece bir kez, onun talep ettiği bir röportaj için bir araya geldi ve bu da bir hit yazıya yol açtı" dedi. Temsilci daha fazla yorum yapmadı. Haber daha önce Status adlı medya bülteni tarafından duyuruldu. 2017'den bu yana New York Magazine için çalışan Nuzzi, keskin yazıları ve derin siyasi haberleriyle ün kazanmıştı. “Billions” adlı televizyon dizisinin bir bölümünde kamera karşısına geçti ve kısa süre önce Bloomberg ile birlikte ‘Working Capital’ adlı bir belgesel dizisi yayınladı.

Kasım 2023'te Kennedy'nin ve kampanyasının “başkanlık yarışını alt üst etme” potansiyelinin bir profilini yazdı. Mart ayında Times yazarı Frank Bruni ile yaptığı bir söyleşide Nuzzi, 2024 seçimlerinin “üç kişilik bir yarış” olduğunu ve “yerleşik basının Kennedy'yi ciddi bir rakip gibi ele almakta isteksiz davrandığını çünkü ‘aşı karşıtı bir kişiyi desteklemekle’ eleştirileceklerinden korktuklarını” söyledi. Nuzzi 2024 başkanlık yarışı hakkında haber yapmaya devam etti. Son olarak eylül ayı başında Florida Palm Beach'teki Mar-a-Lago'da Trump ile bir röportaj yaptı. Makale New York'un Nuzzi ile ilgili açıklamasını içeren bir notla güncellendi.

 © 2024 The New York Times Company 

Villası kesici tel örgülerle çevrili olduğundan giremedik Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu Erzurum'a mevsimin ilk karı yağdı: Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü Tüm dünyada acil durum ilan etti Amca Salim Güran beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirildi