Oksijen'den İstanbul rehberi: 3 Haziran Cuma günü için öneriler

Şehirde yaz modunun yükselmeye başladığı Haziran'ın ilk hafta sonuna neşeli bir cuma günüyle adım atın. Oksijen'den şehir rehberi: Tiyatro, mekan, podcast ve dizi...

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Kürklü Venüs

Sacher Masoch’un Kürklü Venüs adlı romanı, Yolcu Tiyatro yorumuyla seyircinin karşısına çıkıyor. Bir tiyatro oyunu için düzenlenen seçmeleri merkezine alan hikayesinde oyun içinde oyun kurgusunu gözlemliyorsunuz. Yönetmenliğini yapan ve aynı zamanda oynayan Ersin Umut Güler’in yanında Pervin Bağdat’ın performansını izlerken, kadın-erkek ilişkisi üzerinden farklı bir okumayla karşı karşıya kalacaksınız. Bugün gerçekleşecek olan oyunu Zorlu PSM’de izleyebilirsiniz.

Kup Griye’nin Doğuşu

Bir Baylan klasiği olan Kup Griye’nin doğuş gününe özel olarak Kadıköy, Bebek ve Galataport mağazalarında ikramları gerçekleşecek. Yıllardır tarifi değişmeden tüketiciye ulaşan bu nefis tatlıyı kutlamak adına yapılan ikramlara denk gelebilir, daha önce denemediyseniz çok şey kaçırdığınızı hissedebilirsiniz. Hatta Galaport mağazasında Yasemin Şefik eşliğinde gerçekleşen sohbet etkinliğine katılarak gününüzü neşelendirebilirsiniz.

Memet Özer'den mekan önerisi

Cecconie’s

Nefis bir İtalyan deneyimi yaşayabileceğiniz, bir uluslararası marka. Harika piazzalar ve makarnalar çok lezzetli. Soho İstanbul girişinde yer alıyor. Cuma akşam iş çıkışı için, kendinizi yurt dışında hissedebileceğiniz bir mekan. Kokteylleri denemeyi unutmayın. Bahçe kısmında yer bulmaya çalışın.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Jack Talks

Bir zamanlar devasa boyutlarda, kalın hamura basılmış renkli müzik kitapları olurdu. İşte onun sesli halini düşünün. Müzik tarihinden notlar, gerçekler, efsaneler ve daha fazlası karşımızda. Mikrofonda Gülşah Güray ve Kanat Atkaya var. Konserlerin ve festivallerin artmaya başladığı bugünlerde kulak vermek iyi gelebilir.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple


Merkeziyetsiz Gelecek

Kripto paralar, akıllı kontratlar, açık kaynak kodlu protokoller gibi yenilikler bizi “merkeziyetsiz uygulamalar” kavramıyla buluşturuyor. Furkan Saatcioğlu ve Doğancan Ertaş bu yeni döneme dair gelişmeleri ve haberleri paylaşırken, yayın konuklarından da uzmanlık alanlarına göre derinlemesine bilgiler edinme şansımız oluyor. Kavramları öğrenmek isteyenlere de detay peşinde koşanlara da uygun bölümler var.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Ekran önerisi

Borgen (Netflix)

Yayınlandığı günden itibaren büyük ilgi gören ve takdir toplayan Borgen’in, Netflix imzalı yeni sezonu Borgen: Power & Glory, 2 Haziran’da tüm dünyada yayına girecek. Kaderin bir cilvesi sonucu kendini Danimarka’nın ilk kadın başbakanı olarak bulan Birgitte Nyborg’un hikayesi üç sezon boyunca uluslararası basında oldukça övülmüştü. Buna kayıtsız kalmayan Netflix de seriyi kütüphanesine katmakla yetinmeyip devam ettirmeye karar verdi. Sidse Babett Knudsen’ın kendisine Emmy adaylığı da getiren rolü Birgitte Nyborg, yeni sezonda karşımıza Dışişleri Bakanı olarak çıkıyor. İlk üç sezonda siyasetin çalkantılı dünyasında kalıcı olmanın zorluğunu bize gösteren Nyborg karakteri arenaya geri dönüyor. Bu sezon ayrıca, bir süre Nyborg’un basın danışmanı olarak izlediğimiz Katrine Fønsmark’ın (Birgitte Hjort Sørensen) ulusal televizyondaki haber müdürlüğü görevine de odaklanacak. 

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi