Elon Musk'tan 500 milyon dolarlık şarj istasyonu yatırımı

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500 milyon dolarlık yatırımla genişleteceklerini duyurdu

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Son dönemde otomobillerindeki fiyat indirimleri ile gündeme gelen Tesla'dan yeni bir yatırım hamlesi geldi. Elektrikli otomobil üreticisinin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını genişleteceklerini duyurdu.

Sosyal medya hesabından konuya dair açıklamada bulunan Musk, "Tesla, bu yıl binlerce yeni şarj cihazı yaratmak için Supercharger ağını genişletecek ve 500 milyon dolardan fazla para harcayacak. Bu sadece yeni lokasyonlar ve genişlemelerle ilgili bir tutar, çok daha yüksek olan işletme maliyetlerini saymıyoruz" dedi.

Satışları üç ayda yüzde 8,5 düşmüştü

Tesla, yılın ilk üç ayında satışlarının yüzde 8,5'lik bir düşüş yaşadığını ve bunun yaklaşık dört yıl sonra ilk kez gerçekleştiğini açıklamıştı. ABD'li şirket satışlarındaki azalma nedeniyle Nisan ayı başında Çin, Avrupa ve ABD'de fiyat indirimine gitmişti.

Türkiye'de ise, Model Y'nin motor gücünde güncellemeye gidildi ve böylece otomobilin ÖTV oranı yüzde 60'dan yüzde 10'a düştü. ÖTV oranındaki düşüş, otomobilin fiyatında da 1 milyon TL'lik yarattı.

Tesla'nın şarj istasyonu sayısını artırma hamlesinin, küresel çapta düşen satışlar ve fiyat indirimlerinden sonra gelmesi dikkat çekti.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi