Özgür Özel'den Akbelen mesajı

Muğla Ortaca'da Akbelan Ormanı direnişine değinen Özel, "Ormanın en kıymetli varlığı Muğla’nın ormanlarıdır, ormanlarımıza sahip çıkacağız, ormanlarımızı koruyacağız. Ormanlar, Akbelen’deki mücadele, bütün Türkiye’nin elinde” dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Ortaca'da halk buluşmasında konuştu. İşte Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Manisa’dan sonra belki en çok konuşma yaptığım, en çok gelip gittiğim, her ilçesinde izimin olduğu, bana emeği olan, benim emeğimin olduğu güzel Muğla’mızdayım. Geçen seçimde kenti hatalarımız yüzünden kaybettiğimiz, 5 yıldır içimizi sızlatan Ortaca’dayım.
  • Bu sefer Ortaca’yı almaya geldik. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bu sefer bölünmek var mı? Ayrı düşmek var mı? Bu sefer sandıkta hep beraber olacağız, kol kola olacağız. Ortacamıza, Evren Tezcan Başkanımızı belediye başkanı yapacağız.
  • Evren Başkan genç, 45 yaşında. Yurt dışında tahsil görmüş. 8 yıl boyunca ilçe başkanlığımızı yapmış, pırıl pırıl bir kardeşim. Evren, Ortaca’nın evladı. Evren gibi başkan Ortaca’ya yakışacak inşallah. Ahmet Aras, Muğla Bodrum’da başarılı işler yaptı. Muğlalılara sorduk. Anketlerde en çok onu istediler.
  • Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayımız oldu. Sizlerin takdirleriyle 3 gün sonra, pazar günü inşallah Muğla’nın yeni büyükşehir belediye başkanı, Ahmet Aras. Ben buradan sevgili Osman Başkanıma, Muğla’ya yıllardır emek veren, büyükşehrin kurucu başkanı Osman Gürün Başkanımıza ve ekibine bugüne kadar yaptıkları için yürekten teşekkür ediyorum.
  • Ona kuvvetli bir alkış gönderiyoruz. Osman Başkan bundan sonra partimizde CHP’nin belediyelerde eşgüdüm, eğitim, denetimi sağlayacak olan komisyonunda Yılmaz Büyükerşen hocamızla birlikte görev yapacak. Partimiz ve Muğla’ya hizmet etmeye devam edecek.”

“Orman köylülerinin sorunları çok”

  • Orman köylüleri hükümetin yok saydığı bir grup. 500 bin orman köylüsü var. 3,8 milyar lira devletten alacaklı durumdalar. Bu sene enflasyon yüzde 120. TÜİK’e göre enflasyon yüzde 68 ancak orman köylülerinin yapmış oldukları hizmet karşılığı aldıkları paraya yapılan zam sadece yüzde 20.
  • Orman Genel Müdürlüğü 5 yıldızlı otellerde kamplar yapıyor. Kampa katılanlara beşer bin liralık ayakkabı hediye ediyor. Orman köylüsü 30 gün çalışsa 9 bin lira para alıyor. Bugün için Türkiye’de emeği en çok sömürülen, devlet tarafından hiç görülmeyen, sesini duyuramayan bir kitle.
  • Seçimlerden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ortaca Başkanımız hep beraber orman köylüsü için ne yapabiliyoruz diye çalışacağız. Ayrıca ben onların sesini bütün Türkiye’ye duyuracağım. Söz veriyorum kendilerine. Muğla maalesef, ormanların orman köylüsü ile doğrudan irtibatı kesilip, orman yangınları ile ilgili doğru tedbirler alınmadığı, yine geçtiğimiz yıllarda uçak olsun Türkiye’ye uçak uygun değil deyip Türkiye’yi bir koca yaz savunmasız bıraktıkları o süreçte, 2021 yılında 66 bin dekar orman kaybettik.
  • Bu toplam orman varlığımızın yüzde 8’iydi. Tam 93 bin futbol sahası büyüklüğünde orman kaybettik. Ne zaman hatalarını gördüler, uçaklar kiralandı, hazırlıklar yapıldı, takip eden yıl bu kadar büyük yangın ve kayıplar yaşanmadı. Ahmet Aras o süreci en derinden yaşayan, hepimizle içi yanan birisi olarak Muğla Büyükşehir’e talip olduğunda yapacaklarını söylerken, Muğla’nın orman varlığını artırmak, ormanları ranttan, madencilerden, yangınlardan korumak için her türlü tedbiri alacağını, fedakarlığı yapacağını anlattı. O konuda güvenimiz tamdır, desteğimiz arkasındadır.”
  • Ormanın en kıymetli varlığı Muğla’nın ormanlarıdır, ormanlarımıza sahip çıkacağız, ormanlarımızı koruyacağız. Ormanlar, Akbelen’deki mücadele, bütün Türkiye’nin elinde. Akbelen biliyorsunuz, orada bulunan santrale kömür yetişmediği için, maliyetler çok yüksek, mazot çok pahalı, dışarıdan kurtarmadığı için maden alanları verilerek büyütülmeye çalışılıyor.
  • Orada çalışan emekçi kardeşlerimiz için bizim belediye başkanlarımız önerdi. Gelin dedi onları bütün belediyelere paylaştıralım, CHP olarak sahip çıkalım. Ama ormanlarımızı kömüre feda etmeyelim. Dinlemediler. Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz, bir genelge ile Cumhurbaşkanlığı o alanı büyütmeye kalktı ama ardından Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla buraya gelen, Muğlalı olmayan, Muğla’yı bilmeyen, geçmiş dönemlerde yaptığı görevlerden sonra nasıl AKP’li olduğu belli olmayan birisi çıktı, foyaları ortaya çıktı, dedi ki biz burayı geri aldırtacağız.
  • Sakın ha sakın kimse o geri almanın kalıcı olduğunu sanmasın. Seçim üstünde Akbelen Ormanlarında 5 kat fazla bir katliamın yaratacağı infialden korkup Cumhurbaşkanı kararını geri aldılar. Ama açıkça söylüyoruz. 1 Nisan tarihinden sonra her an aynı karar gelebilir. Ama karşısında aslanlar gibi Muğla örgütümüz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız var. Büyükşehir belediye başkanımız var. Biz buradayız.

Genç seçmenlere mesaj

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Özel, “Buradan bir çağrım da gençlere. Gençler el sallayın göreyim. Emekli kadar yok ama az da değiliz. Gençler size özellikle rica ediyorum. Evet bu hükümet sizi bu ülkeden soğuttu. Her biriniz yurt dışına gitmek istiyorsunuz. Her biriniz yarınlarınız için kaybolan umutlarınızın tazelenmesini istiyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu Cumhuriyet’i kurdu ama bunu genel başkanlara, milletvekillerine, belediye başkanlarına emanet etmedi, Cumhuriyet’i kurdu ve gençlere emanet etti. Biz festivalleri yasaklayan, konserleri yasaklayan, gençlerin üniversitelerine kayyum atayan, ne yiyeceğine, ne içeceğine, ne giyeceğine karışan bu anlayışa karşı gençlerin yanında ve arkasında olacağız. Ama bunun için 31 Mart Pazar günü gençlerin kendilerine, geleceklerine, ülkelerine sahip çıkmak için sandık başına bekliyoruz. Bütün gençleri sandığa bekliyoruz” dedi.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi