Avatar Suyun Yolu da Disney'e çare olmadı

Disney, tüm zamanların en yüksek hasılatlı filmi Avatar'ın devamı olan Suyun Yolu ile yılın en yüksek gişe hasılatına imza atan stüdyosu oldu. Ancak ne bu başarı ne de Avatar'ın gişe rakamları, Walt Disney Company'nin hisse senedi değerinin yüzde 45 düşmesine engel olamadı

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden Walt Disney Company'nin hisse senedi değeri, Avatar'ın yeni filmi Avatar: Suyun Yolu'na (Avatar: The Way of Water) rağmen yüzde 45 düştü. James Cameron'ın 2 milyar 922 milyon 917 bin dolar hasılatla tüm zamanların en yüksek hasılat elde eden filminin devamı olan Suyun Yolu, 16 Aralıkta izleyiciyle buluşu.

Başrollerinde Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement ve Kate Winslet yer aldığı yapım, ABD'de 134 milyon dolar ile yılın en iyi açılış yapan beşinci pandemi döneminin ise üçüncü filmi olmayı başardı.

2 milyar dolar hasılat gerekiyor

İlk filmde yer alan olayların yaklaşık on yıl sonrasını anlatan Suyun Yolu, bugüne kadar dünya çapında 661 milyon 581 bin dolar gişe rakamına ulaştı. Ancak bu rakam bile Disney için yeterli olmadı. Nitekim filmin başarılı olabilmesi için 2 milyar dolarlık hasılat yapması gerektiği söyleniyor.

50 yıl içindeki en kötü performans

Gişelerde beklendiğinden düşük performans gösteren film, Disney hisselerinin son beş günde yüzde 7,93 düşmesine neden oldu. CNBC'ye göre, hisse senedi şu anda bölünmeye göre düzeltilmiş bazda 2014 seviyelerinde işlem görüyor. Bu durum Mart 2021'den bu yana Disney'in piyasa değerinden yaklaşık 200 milyar dolar sildi. Dahası veriler şirketin yaklaşık 50 yıl içindeki (1974'ten bu yana) en kötü yıllık hisse senedi performansı yolunda ilerliyor.

Disney yılı zirvede tamamladı

Buna rağmen Disney Avatar'ın da etkisiyle 2022 yılı için küresel gişe satışlarında 1,7 milyar doları ABD'de olmak üzere toplamda 4 milyar dolar barajını geçmeyi başardı. Yılın en çok hasılat elde eden stüdyosu unvanını kazanan Disney'i, Sony ve Universal takip etti.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi