150 bin nüfuslu Curaçao Dünya Kupasına katıldı: Teknik direktörü eski Fenerbahçeli Dick Advocaat

Curaçao, Jamaika ile golsüz berabere kalarak tarihinde ilk kez Dünya Kupası’na gitmeye hak kazandı ve turnuvaya katılan nüfusu en küçük ülke oldu

Curaçao, Jamaika ile salı günü oynadığı karşılaşmadan 0-0’lık beraberlikle ayrılarak Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı. Ada ülkesi, böylece turnuvaya katılan nüfusu en küçük devlet olarak tarihe geçti. CONCACAF temsilcileri Panama ve Haiti de gruplarını lider tamamlayarak Dünya Kupası bileti aldı.

Turnuvayı yenilgi almadan tamamlayan Curaçao, B Grubu’nu 12 puanla zirvede bitirdi ve tarihinde ilk kez Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandı. Tarihi maçta takımın teknik direktörü Dick Advocaat yer alamadı. 78 yaşındaki çalıştırıcı, ailevi nedenler nedeniyle geçtiğimiz hafta sonu Hollanda’ya dönmek zorunda kaldı.

Advocaat, kariyerinde Hollanda Milli Takımı’nı üç farklı dönemde çalıştırmış, ayrıca Güney Kore, Belçika ve Rusya milli takımlarında görev yapmıştı.

Nüfusu en küçük ülke rekoru Curaçao’nun

Curaçao İstatistik Bürosu’na göre ülkenin nüfusu geçen ocak ayı itibarıyla 156.115 kişi. 2018’de Dünya Kupası’na katılan İzlanda, yaklaşık 350 bin nüfusuyla bugüne kadar turnuvaya katılan nüfusu en küçük ülkeydi. Curaçao, bu rekoru resmen kırdı.

Panama ikinci kez Dünya Kupası’nda

Panama, El Salvador’u 3-0 yenerek tarihinde ikinci kez Dünya Kupası’na yükseldi. Cesar Blackman (17), Erick Davis (45) ve Jose Luis Rodriguez (85) golleri kaydetti. Panama’nın tek Dünya Kupası deneyimi, Rusya 2018 idi.

A Grubu’nu 12 puanla lider tamamlayan Panama, son maç öncesi averajla önde olan Surinam’ın Guatemala’ya 3-1 kaybetmesiyle avantajını korudu. Surinam grubu 9 puanla ikinci sırada tamamladı.

Haiti’den sürpriz liderlik

Siyasi ve ekonomik krizlerle mücadele eden Haiti, C Grubu’nda favoriler Honduras ve Kosta Rika’yı geride bırakarak önemli bir başarıya ulaştı. Haiti, Nikaragua’yı 2-1 yenerek grubunu 11 puanla lider bitirdi.

Loicious Deedson 9. dakikada skoru açtı, Ruben Providence 45. dakikada farkı ikiye çıkardı. Haiti, daha önce yalnızca 1974 Almanya Dünya Kupası’na katılmıştı. Honduras grubu 9 puanla ikinci, Kosta Rika ise 7 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde 2026 fiyatları hesaplandı Maaşlardan yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme 2026'da Dünyanın en iyi 100 yemeği açıklandı Bu bölgelerden konut satın almayın, kiralamayın ABD vergileri siparişleri vurdu: Asya’da üretim sendeledi Bu fotoğraf bize çok şey anlatıyor