Fenerbahçe Başakşehir'de 90+4'te hayata döndü

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda RAMS Başakşehir'i 90+4'te Batshuayi'nin penaltı golüyle 1-0 yendi. Ev sahibi ekipte Figueiredo 45+2'de, Keny ise 90+3'te kırmızı kartla oyun dışı kaldı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında konuk olduğu RAMS Başakşehir'i, 90+4. dakikada Michy Batshuayi'nin penaltıdan kaydettiği golle 1-0 mağlup ederek zirvede puan kaybına izin vermedi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan sarı-lacivertliler, Tadic ve Dzeko ile önemli pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarı boyunca rakip ceza sahasında etkili olan sarı-lacivertliler, gol atmayı ise başaramadı. RAMS Başakşehir'in 45+2. dakikada 10 kişi kaldığı mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda da rakip yarı alanda oynayan ve üst üste pozisyonlar üreten sarı-lacivertliler, 90+4. dakikaya kadar golü bulamadı. Maçın 90. dakikasında Sebastian Szymanski'nin ceza sahası dışından şutunda top savunmada Onur Ergün'ün eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Fenerbahçe, 90+4. dakikada Michy Batshuayi'nin penaltıdan kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetle puanını 57'ye yükselten sarı-lacivertliler, liderliğini sürdürdü.

Batshuayi'nin 14. golü

Fenerbahçe'nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi, bu sezonki gol sayısını 14'e yükseltti. Sezon başından beri ligde istediği kadar forma şansı bulamayan tecrübeli oyuncu, buna rağmen önemli skor katkısı sağladı. Teknik direktör İsmail Kartal'ın daha çok Avrupa maçlarında ilk 11'de görevlendirdiği Batshuayi, o kulvarda 5 golle takımına yardımcı olurken, kupada ise 4 gol buldu. RAMS Başakşehir karşısında takımına galibiyeti getiren golü atan Belçikalı santrfor, ligdeki gol sayısını da 5'e yükseltti. Batshuayi böylece bu sezon 14. golünü kaydetti.

Oosterwolde cezalı duruma düştü

Fenerbahçe'nin Hollandalı savunmacısı Jayden Oosterwolde, cezalı duruma düştü. RAMS Başakşehir karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan genç oyuncu, maçın 20. dakikasında sarı kart gördü. Oosterwolde, MKE Ankaragücü maçında forma giyemeyecek.

Gol yollarında düşüşte

Fenerbahçe, Süper Lig'de son haftalarda gol atmakta zorluk yaşadı. Ligin 20. haftasında deplasmanda Gaziantep FK'yi 1-0 ile geçen sarı-lacivertliler, geçtiğimiz hafta da Yılport Samsunspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

7 maçlık seri son buldu

Fenerbahçe'ye uzatma dakikalarında penaltıdan yediği golle 1-0 mağlup olan RAMS Başakşehir'in 7 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Bu sezon ligdeki 9. yenilgisini alan Başakşehir 27 puanda kaldı. Turuncu-lacivertli ekibin ligde iç sahadaki 7 maçlık yenilmezlik serisi de son buldu. RAMS Başakşehir ligde gelecek hafta deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Başakşehir 9 kişi kaldı

RAMS Başakşehir, Fenerbahçe ile oynadığı maçı 9 kişi tamamladı. Brezilyalı futbolcosu Joao Figueiredo mücadelenin 45+2. dakikasında kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Mücadelenin 45. dakikasında ilk sarı kartını gören Figueiredo, 2 dakika sonra önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı. Başakşehir'de ikinci yarıda oyuna dahil olan Philippe Keny de maçın uzatma dakikalarında itirazdan iki sarı kart gördü ve ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.

Hakeme yoğun tepki

RAMS Başakşehirli futbolcular ve teknik ekip maç sonunda karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen'e yoğun tepki gösterdi. Saha içinde bekleyen hakemin yanına giden Başakşehirli futbolcular ve teknik ekip hakeme kararlarından dolayı itirazlarda bulundu.

Villası kesici tel örgülerle çevrili olduğundan giremedik Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu Erzurum'a mevsimin ilk karı yağdı: Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü PM sigara grubuna zam Amca Salim Güran beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti Yeşil pasaport bundan sonra ayrıcalık olmaktan çıkacak mı?