İtalya eski milli takım antrenörü: Julia Ituma'nın trajik ölümü karşısında şok oldum

İtalyan voleybol yıldızı Julia Ituma'nın ölüm haberinin ardından kulübü, Eczacıbaşı Dynavit ve İtalya'nın eski milli takım antrenörü Mauro Berruto, sosyal medyada üzüntülerini dile getirdi

İtalya'da Igor Gorgonzola Novara takımının yıldızı Julia Ituma, takımının İstanbul'daki yarı final karşılaşmasını kaybetmesinden saatler sonra hayatını kaybetti. Açıklanan ilk bilgilere göre 18 yaşındaki voleybol yıldızı, takımının mağlubiyetinin ardından Perşembe sabahı İstanbul'daki otelinde ölü bulundu. Ituma'nın Vally Hotel'in altıncı katındaki odasının penceresinden düştüğü ve odayı bir takım arkadaşıyla paylaştığı belirtildi. Olayın ayrıntılarına dair bir açıklama henüz yapılmadı.

Türkiye'deki İtalyan konsolosluğu, ülkedeki yetkililerle yakın işbirliği içinde çalıştıklarını ve Ituma'nın ailesine destek sağladıklarını söyledi. Igor Gorgonzola Novara'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Igor Volley, İtalyan voleybolcu Julia Ituma'nın zamansız ölümünü derin bir acıyla bildiriyor" denildi. Açıklamada, "İddialara göre trajedi günün erken saatlerinde meydana geldi ve Türk polisi olayı araştırıyor. Igor Volley, Julia'nın ailesinin ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. Bu kayıptan büyük üzüntü duyan kulüp ve tüm üyeleri konuya saygı göstererek sessiz kalacağı" ifadelerine yer verildi. 

"Huzur içinde yat Julia"

Ituma'nın dün karşılaştığı Eczacıbaşı da bir açıklama yayınladı. Kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Igor Gorgonzola oyuncusu Julia Ituma'nın ani ölümünün trajik haberi kulübümüz ve oyuncularımızı derinden üzdü. Sevgili Julia'nın ailesine, Novara ailesine ve voleybol camiasına başsağlığı diliyoruz. Huzur içinde yat Julia" denildi.  

İtalya'da eski milli takım antrenörü Mauro Berruto, yürek burkan habere Twitter üzerinden yanıt verdi. Berruto şunları yazdı, "Igor Novara'dan on sekiz yaşındaki voleybolcu Julia Ituma'nın trajik ölümü karşısında şok oldum. Ailesini, kulübünü ve İtalyan voleybolunun tüm büyük camiasını kucaklıyorum" dedi.

Ekim'de Avrupa Voleybol Konfederasyonu'na konuşan Ituma, "Akrabalarımın ve öğretmenlerimin tavsiyesi üzerine voleybola başladım. Başlangıçta orta blok oyuncusuydum ve Club Italia'ya gelene kadar bu pozisyonda kaldım, ancak o andan itibaren 2'den hücum etmeye başladım. Sezonun bu başlangıcı için bana doğru enerjiyi verdi. Burada, Novara'da, öğrenecek ve gösterecek çok şeyi olan yine benim" demişti.

Villası kesici tel örgülerle çevrili olduğundan giremedik Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu Erzurum'a mevsimin ilk karı yağdı: Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü PM sigara grubuna zam Amca Salim Güran beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti Yeşil pasaport bundan sonra ayrıcalık olmaktan çıkacak mı?