Akşener: Bazen ne söylediğiniz değil, ne zaman söylediğiniz önemlidir

İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın gündem yaratan "Cumhur İttifakı 'Gelin biz beraber çalışalım' derse çalışmaya hazırız" sözlerine yanıt verdi. Akşener "İşte bazen ne söylediğiniz değil, ne zaman söylediğiniz önemlidir" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimleri sonrası ilk kez kameralar karşına geçti. İşte Akşener'in açıklamalarından satırbaşları: 

  • Bu seçim sürecinde 14 Mayıs’a kadar 45 miting yaptık. 54 noktada çalışma yaptım. Bütün il ve ilçelerde arkadaşlarımız çalıştı. Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e dediğimiz, Millet İttifakı’nın içinde kendi logomuzla giren iki partiydik. Böyle bir çalışmanın neticesinde 14 Mayıs gününe gelindi, seçim sonuçları açıklandı. İlginç bir mevzu var, Erdoğan 49.52 oy aldı. Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 44,88. Katılma oranı yüzde 87.04.
  • Sandığa gitmeyen ve geçersiz oylarla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermeyen 12 milyon 416 bin 477 seçmen var.
  • 28 Mayıs'ta yapılacak 2'nci tur seçimin referandum haline dönüştü. Seçimin ardından Millet İttifakı liderleri ile sandık güvenliği başta olmak üzere 2'nci tur çalışmalarına yönelik görüşmeler gerçekleştirdik.
  • Bu seçim 0-0’la başlıyor ve referanduma dönüyor. Saha çalışmalarına başladık sonuna kadar devam edeceğiz. Önümüzdeki 9 günlük süreçte partimizin tüm kurumları sahada olacaklar.
  • Bu seçimde sadece Kılıçdaroğlu’na çalışılacağı için merkezinin CHP olduğu, iletişim dilinin CHP tarafından organize edildiği bir çalışma gerçekleştirildi ve bir kampanya grubu kuruldu.
  • Kılıçdaroğlu’nun 13. cumhurbaşkanımız olarak seçilmesi için hepimiz en şiddetli şekilde elimizden gelenin sonuna kadar çalışacağız.
  • Ben tercihini Erdoğan’dan yana kullanan ya da Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmayan vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştireceğim. Bu akşamdan itibaren İstanbul’a gidiyorum, yarından itibaren bu programım başlıyor.
  • Hemşehri dernekleri derin yoksulluğa dair ev toplantıları ziyaretleri yani kapı zili çalmak dahil olmak üzere mikro bazda çalışma yapacağım. 
  • 28 Mayıs'taki seçimlerde, aziz milletim sandığa gitmemiş kardeşlerim sizlere sesleniyorum aileniz dostlarınız akrabalarınızı büyük bir çaba harcayarak sandığa götürüp Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verdireceksiniz. Ya 'Ne mutlu Türk'üm diyene' demekten rahatsız olanları ya da 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun' diye and içenleri seçeceksiniz. 
  • Ya mafyadan rant alanları seçeceksiniz, ya da gücünü hukuktan alanları seçeceksiniz. Ya Suriyelileri gönderemeyiz diyenleri seçeceksiniz ya da tüm oyunları bozarak, Avrupa'nın göçmen hendeği olmayı reddedenleri, sığınmacıları ülkelerine gönderecekleri seçeceksiniz.

'Cumhurbaşkanlığı sistemi tartışılamaz hale gelir'

  • Meclisin, Cumhur İttifakı tarafından alınmış olması Millet İttifakı'nın adayının mutlaka kazanması gerektiğini ortaya koyan bir seçim oldu. Çünkü hem Millet İttifakı adayının yerine Sayın Erdoğan'ın kazanması, hem Meclis; bu ucube sistemin seçtirdiği partili cumhurbaşkanlığı sistemi bir daha Türkiye'de tartışılamaz hale gelir.
  • Dolayısıyla da buna mutlaka mani olmalıyız. Dolayısıyla Meclis, Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinin olabilir; ama daha da elzem halde Sayın Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın adayının cumhurbaşkanı seçilmesi lazım, bu ucube sistemin en azından denge ve denetleme mekanizmasının oluşabilmesi için

Soru-cevap kısmı

Akşener, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Akşener, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Anayasa değişikliği konusunda Cumhur İttifakı ile beraber çalışabileceklerine ilişkin açıklamasıyla ilgili, "İşte bazen ne söylediğiniz değil ne zaman söylediğiniz önemlidir" dedi.

Akşener, "Sinan Oğan ile sizin bir görüşmeniz oldu mu?" sorusuna ise "Ben görüşme yapmadım. Çünkü biz Sayın Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayımız olarak gösterdik. Arkasında dün durduk, bugün de duruyoruz. Kılıçdaroğlu, bu konudaki görüşmeleri yürütüyor. O nedenle ben herhangi bir görüşme yapmadım" diye konuştu.

Akşener "Her kafadan ses çıkan sistemlerde sonuç alınamaz. Sayın Oğan başta olmak üzüre, Muharrem İnce de dahil görüşme yetkisini ve bir talebi varsa yerine getirme yetkisini başta ben olmak üzere hepimiz yetkimizi Kılıçdaroğlu'na verdik"dedi.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi