Ali Yerlikaya'dan Kayseri açıklaması: 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı

Kayseri'de yaşanan olayların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada "X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı. 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı" dedi

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin, 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine toplanan kalabalık, araçları ters çevirirken, yabancı uyruklu kişilere ait bazı iş yerlerini ateşe verdi.

63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili sosyal medya platformu X'teki paylaşımlara dair açıklama yaptı. Yerlikaya, şunları belirtti:

  • "30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı.
  • Paylaşım yapılan hesapların %37’sinin bot; paylaşımların %68’nini ise provakatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi.
  • 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bunların 10’u savcılığa sevk edildi; diğerlerinin işlemleri devam ediyor.
  • Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provokatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız" 
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde 2026 fiyatları hesaplandı Maaşlardan yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme 2026'da Dünyanın en iyi 100 yemeği açıklandı Bu bölgelerden konut satın almayın, kiralamayın ABD vergileri siparişleri vurdu: Asya’da üretim sendeledi Bu fotoğraf bize çok şey anlatıyor