'Aziz İhsan Aktaş' iddianamesinden: CHP genel başkan yardımcıları Bulut ve Karabat hakkında fezleke

'Aziz İhsan Aktaş' soruşturması kapsamında 10 ay sonra hazırlanan iddianamede, CHP genel başkan yardımcıları Özgür Karabat ve Burhanettin Bulut hakkında milletvekili olmaları nedeniyle fezleke düzenlenerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği belirtildi

'Aziz İhsan Aktaş' soruşturması kapsamında 10 ay sonra hazırlanan iddianamede, CHP genel başkan yardımcıları Özgür Karabat ve Burhanettin Bulut hakkında dokunulmazlıkları bulundukları gerekçesiyle fezleke düzenlendiği belirtildi.

İş insanı Aziz İhsan Aktaş'ın katıldığı bazı ihaleler gerekçe gösterilerek düzenlenen bir dizi operasyon kapsamında yaklaşık 10 aydır süren soruşturma bugün tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik hazırlanan 578 sayfalık iddianamede, “Seyhan Belediyesi'nde suç örgütüne ait firmaların aldığı ihaleler kapsamında Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'a, Oya Tekin’in eşi Celal Tekin aracılığıyla 1 milyon dolar verdiği” iddia edildi. İddianamede, Burhanettin Bulut'un milletvekili olması nedeniyle hakkında fezleke düzenlenerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği bilgisi yer aldı.

İddianamede CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat hakkında da 2024 yerel seçimlerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile CHP'li ilçe belediyelerinde yüklenicilik yapan firma sahiplerinden 'seçim için destek' adı altında para topladığı ve bu kapsamda kendisine 5 milyon lira rüşvet verildiği iddiasıyla fezleke düzenlenerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği kaydedildi.

Bulut: Yalan, iftira ve kurgudan ibaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından hakkındaki iddialara şu yanıtı verdi: 

"İsmimin, hiçbir somut delile dayanmayan iddianame görünümlü bir iftiranameye asılsız biçimde monte edilmeye çalışıldığını görüyorum. Bu operasyonel metin, tamamen Sarayın yargı kolunun kumpasından; yalan, iftira ve kurgudan ibarettir. 

Söz konusu iftiraname, hukukun değil siyasetin kaleminden çıkmış; adalet duygusunu değil, siyasi saikleri rehber edinmiş bir metindir. Hiç bir somut delile dayanmayan bu kurgusal senaryodaki amaç, gerçeği çarpıtmak ve toplumu yanıltmaktır.

Bu beyhude çabanın esas amacının, iktidar yürüyüşümüze gölge düşürmek olduğu tüm toplum nezdinde aşikardır. Bu altı boş, mesnetsiz, çürük iddialarla siyaseti kirletmek ve muhalefeti susturmak isteyenlerin çabası beyhudedir. Hayatım boyunca siyaseti dürüstlük ve şeffaflık üzerine inşa ettim. Bugüne kadar başkasına ait tek bir kör kuruşa minnet etmedim, etmem de…

Gerçekleri çarpıtmakla, iftira atmakla, insanların onuruna saldırmakla kimse kendi kirliliğini gizleyemez. Hiç kimse, bu kirli oyunlarla ne beni ne de Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratabilir. Konuya ilişkin hukuki süreçleri başlattığımı kamuoyunun bilgisine sunarım."

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde 2026 fiyatları hesaplandı Maaşlardan yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme 2026'da Dünyanın en iyi 100 yemeği açıklandı Bu bölgelerden konut satın almayın, kiralamayın ABD vergileri siparişleri vurdu: Asya’da üretim sendeledi Bu fotoğraf bize çok şey anlatıyor