Bloomberg yazdı: Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye bakanı olacak

Seçimler sonrası gözler yeni kabineye çevrildi. En çok merak edilen ise Erdoğan'ın ekonomiyi kime emanet edeceği. Kulislerde Mehmet Şimşek ismi ağırlık kazandı. Bloomberg Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için de ismi geçen Şimşek'in yeni Hazine ve Maliye Bakanı olacağını yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı yeni kabinede hangi isimlerin yer alacağı merak konusu. Bloomberg'in yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Erdoğan, yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'i atayacak. ABD'nin önde gelen finans yayınlarından olan Bloomberg, Erdoğan'ın seçimlerden sonra piyasa güvenini desteklemek için Şimşek'i seçtiğini yazdı.

Haberde Şimşek'in yeni kabinede kilit bir rol üstlenmesi, yüksek enflasyona rağmen düşük faiz oranları ve piyasalar üzerindeki ağır devlet kontrolüyle süren ve ekonomide genel kabul görmüş yaklaşımlardan uzak görülen politikadan sapmaya işaret edebileceği şeklinde yorumlandı.

Bloomberg'ün haberine göre yakın kaynaklar Şimşek'in ekonomi politikalarının tamamından sorumlu olacağını söyledi.

Yatırımcılar diken üstünde

Erdoğan'ın 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasından bu yana yatırımcılar diken üstündeydi ve lira yeni rekor düşük seviyelere geriledi. Erdoğan seçimden sonra yaptığı konuşmada istikrar ve güveni sağlayacak uluslararası kredibiliteye sahip bir finans ekibi kurma sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Mart 2018’de  yaptığı açıklamada bazı partililerin ekonominin sıkıntıda olduğu yönünde açıklamalar yaptığına dikkat çekerek, “Bu tür yanlışları yaparlarsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları zaten davul zurna dolaşıyorlar. Onlar yetmiyor mu? Bize ne oluyor?” diye konuşmuştu. Erdoğan’ın sözlerinin hedefindeki ismin ekonomiden sorumlu Şimşek olduğu öne sürülüyordu. Bu konuşmanın üzerine ise Şimşek görevinden ayrılmıştı.

Başkan yardımcısı olarak da çalıştı

Eski bir Merill Lynch stratejisti olan Şimşek, Erdoğan'ın başbakan yardımcısı olarak da çalıştı. Bu görevdeyken dönemin Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile birlikte sık sık Londra'ya gitti. Yatırımcıların, Erdoğan'ın ekonomi politikasını daha fazla kontrol altına alma hırsının liranın değer kaybetmesine neden olduğu yönündeki endişelerini yatıştırmaya çalıştılar.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi