CHP'li Bakırlıoğlu'dan 'termik santral' uyarısı: Soma bir bombanın üzerinde oturuyor

CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu, Soma Termik Santrali'ni işleten firmanın iflas sürecinde olduğunu savunarak, "TKİ'ye 10 milyar TL kömür borcu var ve herhangi bir bakım yapılmıyor, bu termik santralde sürekli arızalar çıkıyor. Soma bir bombanın üzerinde oturuyor" dedi

CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuştu. Soma Termik Santrali'nin yol açtığı hava kirliliğine dair bir video izleten Bakırlıoğlu, santral özelleştirildikten sonra 'baca temizlik filtresi' takma sözü veren firmanın bu sözünü yerine getirmediğini söyledi. 

"Bakım yapılmıyor, sürekli arıza çıkıyor"

Bakırlıoğlu, "Firma şu anda 2027'ye kadar filtre takmadı, takmayacak. Daha sonrasında da takmayacak. Çünkü şu anda firma iflasın içine girmiş durumda. TKİ'ye 10 milyar TL kömür borcu var ve herhangi bir bakım yapılmıyor, bu termik santralde sürekli arızalar çıkıyor. Soma bir bombanın üzerinde oturuyor. Allah korusun burada büyük bir bela başımıza gelebilir. Bu konuda bir şey yapılması lazım. Biz kanserden ölmek istemiyoruz" diye konuştu.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde 2026 fiyatları hesaplandı Maaşlardan yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme 2026'da Dünyanın en iyi 100 yemeği açıklandı Bu bölgelerden konut satın almayın, kiralamayın ABD vergileri siparişleri vurdu: Asya’da üretim sendeledi Bu fotoğraf bize çok şey anlatıyor