CHP'li Başarır: SGK'nın toplam alacağı 540 milyar lira, bu para nerede?

CHP Grup Başkanvekili Başarır, SGK'nın 540 milyar liralık toplam alacağının 96 milyar lirasının belediyelere ait olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanına sormak isterim. Geri kalan para nerede? Bu konuyu bu kadar önemsiyorsa, SGK’ya 1 milyon liranın üzerinde borcu olan şirketleri açıklayın" dedi

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, belediyelerin 96 milyar lira borçlu olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) toplam alacağının ise 540 milyar lira olduğunu belirterek, kuruma 1 milyon liranın üzerinde borcu olan şirketlerin açıklanmasını istedi. 

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Başarır, "Bugün itibarıyla SGK’nın ne kadar alacağı var? 540 milyar lira. Peki, bunun ne kadarı belediyelerin? 96 milyar. Şimdi ben buradan Sayın Cumhurbaşkanına sormak isterim: Geri kalan bu para nerede? Bu konuyu bu kadar önemsiyorsa, şu 1 milyonun üzerindeki SGK’ya borcu olan şirketleri açıklayın. Emekliyi yirmi yıldır birikmiş SGK’nın borçlarıyla kurtaracağını söylüyor Sayın Cumhurbaşkanı, 540 milyar şu anda alacağı var kurumun. Nerede bu para? Sayın Bakan bunu niye takip etmiyor?" diye sordu. 

Küçük işletmelerin de SGK borçları nedeniyle icralık olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili, "Ben 100 bin lira, 200 bin lira, 300 bin liraya bir şey söylemiyorum, esnafın durumu çok kötü, çok küçük işletmeler var icrada; onlara hiçbir şey söylemiyorum ama çok büyük işletmeler var bunu ödemeyen, sürekli afla bunu çözen. Eğer bu konuda bu kadar samimiyseniz gelin, bunu açıklayın Sayın Cumhurbaşkanı, biz de görelim" dedi. 

Tüm dünyada acil durum ilan etti Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirildi Olimpiyat madalyaları 1 haftada bozuldu PM sigara grubuna zam Yeşil pasaport bundan sonra ayrıcalık olmaktan çıkacak mı? Beyaz Saray 'Rahatsız'