Çok kuvvetli yağış geliyor: 15 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji 15 şehir için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu kentlerde yaşayanların sağanak yağış ve fırtına nedeniyle dikkatli olmaları istendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde gök gürültülü sağanağın etkili olması beklenirken; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara tedbir uyarısı yapıldı.

Bu şehirlere dikkat

Sarı kodla uyarılan kentler ise şu şekilde belirtildi: Ankara, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Kocaeli, Zonguldak, Bilecik, Bursa, Çorum, Kastamonu, Sakarya, Kırıkkale, Bartın, Düzce, Karabük.

Meteorolojik sarı kod uyarısı ne demek?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır. 

Hasar sabah ortaya çıktı Diyarbakır Kulp'taki arkeolojik kazıda bulunan gömülü çocuk sayısı 60'a yükseldi Topkapı Sarayı'nda gece turları Türkiye'de acı ayrılığa rağmen gurur hakim Dünya mavi ekran verdi: Türkiye de dahil birçok yerde sistem çöktü Yerleşim yerlerine sıçraması engellendi