Davutoğlu: Devleti kılcal damarlarına kadar tanıyan iki kişi varsa biri Sayın Cumhurbaşkanı, ikincisi benim

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi gelmesi halinde nasıl bir karar alacağı sorusuna, "Yardım talep edildiğinde elimden geleni arkama koymam. Türkiye’de devleti kılcal damarlarına kadar tanıyan iki kişi varsa birisi Sayın Cumhurbaşkanı, ikincisi benim" yanıtını verdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisine Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi gelmesi halinde bunu kabul edebileceğini yineledi. Kayseri'de düzenlenen 'Küresel Vicdan' konulu söyleşide, üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Davutoğlu, bir gazetecinin, 'Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi gelmesi' durumunda nasıl karar vereceğini sorması üzerine şunları söyledi: 

“Ben hayatını ilkelere göre yaşamış biriyim. Akademik hayatta neyi savunmuşsam, dışişleri bakanı, başbakanken aynı şeyleri savundum. Ayrıldıktan sonra da aynı şeyleri savundum. ‘Siyasi ahlak, şeffaflık’ derim. Dünkü konuşmadakini tekrar edeyim. Burada siyaset yapmayacağıma söz verdim. Ne kadar ihtilaf edersem edeyim. Ülkenin başında kim olursa olsun. ‘Devlet darda, millet sıkıntıda’ dendiğinde, yardım talep edildiğinde elimden geleni arkama koymam. Her şeyi yaparım. Başbakanken şunu söyledim; Nefsimi ayaklarımın altına alarak dedim. Kolay bir şey değil başbakanlığı bırakmak.

"Nefsimi ayaklar altına alırım"

Başbakanlığı bıraktım. 1-2 hafta sonra Ulu Cami’de büyük bir kalabalık beni karşıladı. Biri kalabalığı yarmaya çalışıyor. Korumalara, ‘bırakın gelsin’ dedim. ‘Bir şey soracağım’ dedi. ‘Sor’ dedim. ‘Ben 30 senedir muhtarım, muhtarlığı bırakamadım. Siz bir anda başbakanlığı nasıl bıraktınız?’ dedi. Yine nefsimi ayaklar altına alırım. ‘Bana yapılan hakaretlere, trollerin saldırılarına’ vesaire, eğer devlete bir katkım olacaksa, millete bir katkım olacaksa bunu seferberlik ve vatanperverlik olarak addeder gereğini yaparım. İkinci söylediğim şey şu; Niye hiç şikayetim yok? Türkiye’de bugün devleti kılcal damarlarına kadar tanıyan iki kişi varsa birisi Sayın Cumhurbaşkanı, ikincisi benim. Kılcal damarlarına kadar arkadaşlar. Sadece bizim devleti değil, İsrail devletini de Filistin’i de. Ben, bana ihtiyaç olmadığına inanmasam siyaseti bırakırdım. İhtiyaç var ki siyaseti yapıyorum. Ama o, benim vereceğim bir karar değil. Ben, o ilkeler içinde gereğini yaparım.”

Gelecek Partisi lideri, dün NOW Haber'de katıldığı programda da, "Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilirse kabul eder misiniz?" sorusuna, "Devleti tanıyorum, biliyorum. Bırakmış olduğum 2016 ile herkes şu zamanı kıyaslasın. Görev tanımına bakarım. Hukuk, ekonomi, siyaset bütün bunları reform etmek lazım. Bana denirse ki, 'Devlet darda, ülke ekonomisi iflas noktasında, gelin şu devleti restore edelim.' Hiç tereddüt etmem. Ama gel devlette şurada otur, bizim yaptıklarımızı meşrulaştır ve bir makam sahibi ol denirse, ben sembolik görevler istemem ama bu yetkilerle görev talep edilirse prensipleri doğru konmuş olmak üzere devlete sahip çıkmayı devlet adamlığının gereği olarak sayarım" yanıtını vermişti. 

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde 2026 fiyatları hesaplandı Maaşlardan yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme 2026'da Dünyanın en iyi 100 yemeği açıklandı Bu bölgelerden konut satın almayın, kiralamayın ABD vergileri siparişleri vurdu: Asya’da üretim sendeledi Bu fotoğraf bize çok şey anlatıyor