Dervişoğlu, sahipsiz hayvanlarla ilgili teklifi eleştirdi: İnsani değerler konusunda bir arpa boyu yol alamamışlar

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, sahipsiz hayvanlarla ilgili öldürme seçeneğini de içeren yasa teklifi için, "İktidarın insani değerler konusunda en azından bir arpa boyu yol kat edemediğini gösteriyor. Bu işin çözümü kısırlaştırma" yorumunu yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu sahipsiz hayvanlara ilişkin kanun teklifini değerlendirdi. Dervişoğlu, "Bu kanun teklifi üzerinde uzun zamandan beri çalışılıyor fakat Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı insani değerler konusunda en azından bir arpa boyu yol kat edemediğini gösteriyor. Bu işin çözümü oldukça açık ve net, kısırlaştırma yapacaksınız. Ayrıca kısırlaştırmanın maliyeti itlafın maliyetinden daha alt seviyede" dedi. 

Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların ortalama ömrünün 2,5 3 yıl arasında olduğunu belirten Dervişoğlu şunları söyledi: "Sokağın şartlarında zaten evde bakıldıkları gibi bakılmadıkları için evdeki yaş seviyesine de ulaşamıyorlar. Sokak hayvanlarının ortalama ömrü 2,5-3 yılla sınırlı dolayısıyla bir kısırlaştırma faaliyetine girilmiş olsa bu problemin emek ve çaba sar fedilerek 3 3.5 yıl içerisinde çözüleceğini söylüyor bilim adamları ama çözüme de yanaşmıyorlar ve hiç hakları olmayan bir şeyi yapma cüretinde bulunuyorlar."

"Ötanazi diyorlar, doğrudan doğruya bildiğimiz eski yöntemlerle itlaf bunun adı, yani hayvanları katletmek" diyen İYİ Parti lideri şöyle devam etti: "İktidarı aklını başına almaya davet ediyorum. Bunun çözümü var, sokakta olan hayvanlar kısırlaştırılır, yeni sahipler edinebilirler. Bunlar psikolojik travmalara da sebep olacak işler, yani çocukların gözünün önünde hayvanların öldürülmesi, katledilmesi, yok edilmesi doğru şeyler değil bana göre, insani de değil. 'Umuyorsunuz da bekliyor musunuz' diye sorarsanız temenni ediyorum ama bunlardan insani tavır beklemiyorum."

Villası kesici tel örgülerle çevrili olduğundan giremedik Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu Erzurum'a mevsimin ilk karı yağdı: Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü Tüm dünyada acil durum ilan etti Amca Salim Güran beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirildi