İmamoğlu Erdoğan'a seslendi: İnsanlar tutuksuz yargılansın, bir an önce iddianame düzenlensin
Diplomasının iptalinin ardından gözaltına alınıp tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklu bulunduğu Silivri'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendiği iki sayfalık bir mektup kaleme aldı. İmamoğlu mektubunda " İnsanlar tutuksuz yargılansın, bir an önce iddianame düzenlensin" çağrısı yaptı
Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu tutuklular ve ailelerinin yaşadığı mağduriyete ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, AKP'li ve MHP'lilere ''Ailelerin ve aile hukukunun feryadıdır'' başlıklı bir metini sosyal medya hesabından paylaşarak seslendi.
İmamoğlu Erdoğan'a yönelik çağrısında şu ifadelere yer verdi:
- Yargısız infaz yapılmasına, usulsüzlüklere alkış tutarak masumiyet karinesinin yok edilmesine, birey olmanın, yurttaş olmanın ve aile olmanın tüm tutkulu halini; işkenceye, kaygıya dönüştüren bir ortamı meşru hale getiremezsiniz. Sınır tanımaz bu düşmanlık ne için? Ailelerin, tutsakların, bu işin içinde olan herkesin, devlet güvencesini ortasından kaldırıp, can ve mal güvenliğini büyük tehdit altına sokamazsınız. Bu konuda acilen çözüm geliştirmelisiniz.
- Koltuk hırsının ve ihtiraslarının mahkumu olmuş bir avuç muhterisin yürüttüğü ve tasarladığı operasyonlar, ailelerin iffetine, haysiyetine, onuruna, maneviyatına, değerlerimize ve inancımıza büyük zarar vererek toplumsal bütünlüğümüzü yerle bir etmektedir.
Erdoğan'a seslendiği mektup şu şekilde: