İmamoğlu katılmayacağını açıklamıştı: Bilirkişi davası 26 Eylül'e ertelendi

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılmadığı Bilirkişi davası Eylül ayına ertelendi

"Turpun Büyüğü" isimli basın toplantısındaki ifadeleri nedeni ile hakkında soruşturma açılan İmamoğlu'nun ilk duruşması bugün görülen "Bilirkişi Davası" ertelendi. Davanın yeni tarihi 26 Eylül olarak açıklandı.

İmamoğlu neden katılmadı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bilirkişi davasının ilk duruşmasına katılmayacağını duyurmuştu. İmamoğlu, o kararın nedenini Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yapılan paylaşımla açıkladı.

İşte İmamoğlu'nun paylaşımından satır başları:

  • 'Aldığımız nefese dava açıyorsunuz. Her davanın savcısı aynı, bilirkişisi aynı, hukuksuzluğu aynı.
    Bunlar da yetmiyor bir gün önce yargılamanın yapılacağı yeri değiştiriyor bana ve avukatlarıma son anda haber veriyorsunuz. Kendimizi savunmamızdan bile korkuyorsunuz. Savunma hakkımızı engelleyen bu keyfi uygulamalarınızı kabul etmiyorum.
  • Bugünkü duruşma usulsüzdür, yargılama esaslarına uygun değildir. Böyle bir sürecin parçası olmayı reddediyorum ve bu nedenle bu duruşmaya katılmayacağım.
  • Bağımsız Türk yargısına ve yargı üyelerine sonuna kadar güveniyorum, ama planlanan bu sürecin bir parçası olmayı reddediyorum'
İşte ilçe ilçe İstanbul'un zemin haritası İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem Pınar Eczacıbaşı hayatını kaybetti Tahran sakinleri bedel ödeyecek hem de çok yakında İzmir'de belediye işçilerinin grevi sona erdi Adile Naşit'in yeğeni Naşit Özcan vefat etti