İstanbul'da taksiler yoldan yolcu almayacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentteki taksi sistemine ilişkin yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Uygulama kapsamında, 2.500 yeni taksi sadece dijital platformlar üzerinden hizmet verecek. Bu araçlar yoldan yolcu alamayacak
İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, UKOME kararıyla 2 bin 500 adet "uygulama bazlı taksi"nin kısa süre içinde hizmete başlayacağını açıkladı. Demir, söz konusu taksilerin yalnızca lisanslı dijital uygulamalar aracılığıyla çağrılabileceğini ve yolda yolcu alımına izin verilmeyeceğini belirtti.
Yeni sistemle birlikte amaçlananlar arasında trafik akışının iyileştirilmesi, kayıtlı ve denetlenebilir ulaşım sağlanması ile yolcu ve şoför güvenliğinin artırılması yer alıyor.
Demir, yaptığı açıklamada, “Bu araçlar sadece dijital uygulamalar üzerinden hizmet verecek. Tüm yolculuklar kayıt altında olacak. Böylece hem trafik rahatlayacak hem de daha güvenli ve sistemli bir ulaşım sağlanacak” ifadelerini kullandı.