İzmir'de bir yangın daha: Ödemiş'te iki mahalle tahliye edildi, alevlere müdahale sürüyor
İzmir'in Ödemiş ilçesi Tosunlar mahallesi Manastır mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Tosunlar ile Suçıktı mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Tosunlar mahallesindeki bazı evler zarar görürken, yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor
İzmir'in Ödemiş ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. Tosunlar mahallesi Manastır mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri ile iş makinaları sevk edildi.
Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, Suçıktı mahallesine ulaştı. Tosunlar ve Suçıktı mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangında Tosunlar mahallesindeki bazı evler zarar gördü. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
Şiddetli rüzgar, yangınla mücadeleyi zorlaştırıyor
İzmir’de etkili olan şiddetli rüzgar, yangın söndürme çalışmalarını güçleştiriyor. Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, orman işçilerinin alevlerin rüzgarla hızla yayıldığı bölgelerde büyük fedakarlık göstererek yangınla mücadele ettiği belirtildi.
Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Şiddetli rüzgar, İzmir'de yangınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Ormanın kahramanları rüzgarla atlama yaparak ilerleyen alevlerin arasında büyük bir fedakarlıkla yangınla savaşıyor. Yeşil Vatan için gayretle, kararlılıkla mücadeleye devam." denildi.
Vali Elban: Şu an için herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmemekte
İzmir Valisi Süleyman Elban, yangın nedeniyle 2 mahallenin tahliye edildiğini belirterek, "Yangın ilerlediği yönde de şu an için herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmemekte." dedi. Vali Elban, yangının saat 21.30 sıralarında Ödemiş'in Tosunlar ve Suçıktı mahalleri arasında elektrik hatlarından kaynaklı çıktığını değerlendirdikleri söyledi.
Yangının 2 mahalleyi etkilediğini söyleyen Elban, "Her 2 mahallemizdeki vatandaşlarımızı hızlı bir şekilde tahliye etmek için arkadaşlarımız yoğun bir çaba içinde oldular. Dolayısıyla Tosunlar Mahallesi çok süratli bir şekilde tahliye edildi. Ancak Suçıktı Mahallesi'ne yangın geldiğinde vatandaşlarımızın bir bölümü içinde kalmıştı ama jandarmamızın, AFAD'ımızın, orman ekiplerimizin, tüm kurum ve kuruluşlarımızın yoğun çabasıyla tüm vatandaşlarımız salimen tahliye edildiler. Her iki mahallemizde de yangından kaynaklı evlerimizde bazı hasarlar var. Yarın yangınla ilgili durum netleştikten sonra hasar tespitleriyle son durum ortaya çıkacak. Yangın şu anda devam ediyor. Kontrol altına alınabilmiş değil. Ancak her 2 yerleşim yerini geçmiş durumda. Yangın ilerlediği yönde de şu an için herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmemekte." dedi.